Foto: Mango

Šova Latvijas princese otrās sezonas dalībniece Simona Kubasova (attēlā) nedēļas sākumā kopā ar citiem interesentiem devusies skatīties, kā atver Ķeguma HES slūžas, bet studentu brīvdienas viņa pavada, cīnoties ar filozofu darbiem.

"Katru gadu ejam skatīties, kā atveras Ķeguma HES slūžas. Tas skats, kad ūdens straumēm gāžas, ir fantastisks un interesants. Ne velti turp dodas daudzi cilvēki, un arī mēs ar ģimeni vienmēr ar interesi gaidām šo brīdi," sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj Simona.

Plūdu iespēja gan Simonu nebiedējot, jo viņas ģimenes māja atrodas pietiekami stāvā krastā, lai kūstošā ledus radītais ūdens to neapdraudētu. "Māja ir tuvu ūdenim, bet krasts ir augsts un tāpēc plūdi mūs neskar," skaidro meitene.

Iestājoties pavasarim un nokūstot sniegam, Simona iesaistījusies arī dārza plānošanas darbos. "Mēs tagad ļoti nopietni rosāmies un domājam, ko un kur stādīt. Pirms Lieldienām esam arī iesējuši zālīti podiņos uz loga," stāsta "princese" un smejoties noliedz sabiedrībā radušos iespaidu, ka viņa kā īsta "caca" ar dārza darbiem nevarētu aizrauties.

"Man ļoti patīk vecmāmiņai palīdzēt kaut ko stādīt, bet vasarā es labprāt lasu ogas," par praktisko dzīves pusi stāsta Simona un atklāj, ka šobrīd ar sajūsmu izbauda pirmo siltos pavasara saulītes starus.  

Latvijas Universitātē, kur "princese" apgūst komunikāciju zinātni, sācies pavasara brīvlaiks, tomēr atpūsties Simonai šogad nebūšot iespēja, jo jāpaspēj uzrakstīt iekavētie darbi. "Šobrīd mācos filozofiju. Grūti nav, bet viegli arī tas nav," mācību procesu raksturo meitene.

Viņai šobrīd jāiepazīstas ar Nikolo Makjavelli, Sokrata un sofistu skolas pārstāvju darbiem. "Tā kā ir ļoti daudz jālasa, brīvdienas paies pie grāmatu  kaudzes," atklāj Simona, bet par šo slodzi nesūrojas.

"Jo vairāk izglītojos, jo labāk. Tas dod ne tikai zināšanas, bet arī palīdz personības izaugsmei," uzskata meitene, bet uz jautājumu, vai no pēdējā laikā lasītājiem filozofiskajiem darbiem prātā aizķērusies arī kāda atziņa, nopūšoties atzīst, ka šobrīd "viss ir vienā lielā putrā".

Galerijā Mango piedāvā ieskatu Simonas Kubasovas publiskajās aktivitātēs (foto: Mango.lv un F64). 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!