Foto: Mango

Svētdien noslēdzies vairāk nekā divus mēnešus ilgušais LNT šovs Latvijas princese 2009, kurā par uzvarētāju un attiecīgi "Latvijas princeses" titula īpašnieci visai pārliecinoši kļuvusi 21 gadu vecā studente Alise Piterniece (attēlā).

Savukārt otrajā vietā palika 25 gadus vecā Parex bankas nodaļas vadītāja Sanita Kubliņa. Uzvarētāju šovā noteica skatītāji, tomēr, kā tas pēdējā laikā ierasts, galīgie balsojuma rezultāti no televīzijas skatītājiem tika slēpti. Par Alisi nobalsoja vairāk nekā 6000 cilvēku, bet par Sanitu - aptuveni 2000.

Pēc priecīgās vēsts paziņošanas Alise raudādama atzina, ka mums visiem kopā esot izdevies un ka šis esot sākums kaut kam jaunam. Savukārt Sanita teica, ka prot zaudēt ar cieņu, un izteica cerību, ka Alise "princeses" kroni arī spēs valkāt ar cieņu.

Šova pēdējā raidījumā, kas notika televīzijas tiešraidē, visi klātesošie "Latvijas prinča" Valda Škutāna virsvadībā, kurš neskaitāmas reizes visiem atgādināja aplaudēt, gremdējās atmiņās par iepriekšējiem raidījumiem. Iespēja izteikties bija dota arī visām izbalsotajām "princesēm", savukārt vienīgā, kas neapmeklēja fināla tiešraidi, bija par "mēnešreižu princesi" dēvētā Aiga Bāliņa, kura nesen emigrējusi uz Franciju un jau paspējusi vilties visos latviešos.

Finālā skatītājus priecēja arī vairāki pazīstami mūziķi - Lady's Sweet, Latte, Riču ģimene, Dainis Skutelis, Musiqq, Rihards Andris Bērziņš un grupa Tā tā tā.

Visas "princeses" saņēma dažādas dāvanas, bet šova galveno balvu - 10 000 eiro - saņēma šova uzvarētāja Alise Piterniece. Savukārt "princeses" kroni viņa saņēma no pagājušā gada šova uzvarētājas Katrīnas Puriņas rokām.

Jaunā "Latvijas princese" Alise šobrīd Rīgas medicīnas koledžā mācās par vecmāti, bet nākotnē gribētu kļūt par ginekoloģi. Kā Alise sevi raksturoja, piesakoties šovā, viņai ir ļoti sakāpinātas emocijas un viņa raksta dzeju. Savulaik Alise spēlējusi basketbolu, vienmēr ir bijusi arī jauniešu izlases sastāvā, tomēr šobrīd basketbolam viņa velta tikai savu brīvo laiku iegūtās traumas dēļ. Alise lepojas ar saviem sasniegumiem sportā.

Savu sapņu vīrieti Alise iztēlojas gara auguma, sportisku, gaišiem matiem, zilām acīm, spēcīgu, saprotošu, gudru, iejūtīgu un mīlošu.

Mango jau ziņoja, ka portālā draugiem.lv pieteikuma anketas sākotnēji aizpildīja vairāk nekā 1500 meitenes, bet uz šova pirmo atlasi ieradās 700 meitenes. Dalību šovā šogad uzsāka 20 kandidātes uz "princeses" titulu - Juta Jemeļjanova, Veronika Debese, Nika Linde, Lelde Dreimane, Simona Kubasova, Ilze Mitre, Sanita Kubliņa, Sintija Lankovska, Elza Stirna, Olga Petrova, Aiga Bāliņa, Karīna Šmite, Diāna Skudra, Olga Jefimova, Zanda Jundze, Līga Deksne, Signe Millere, Alise Piterniece, Ieva Zariņa un Kristīne Videviča.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā par pirmo "Latvijas princesi" kļuva Katrīna Puriņa. Interviju ar iepriekšējo uzvarētāju varat lasīt šeit, bet tuvākajā laikā izklaides portālā Mango būs lasāma intervija arī ar jauno titula īpašnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!