Foto: Mango

Lai gan maestro Raimonds Pauls (attēlā) astoņus gadus piedalījies starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis veidošanā un bija kļuvis par Latvijas mūziķu protežē šajā konkursā, šogad slavenais komponists pieņēmis lēmumu tajā vairs nepiedalīties.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Pauls atklāj, ka viņš pat neinteresējas, kas šogad no Latvijas jaunajiem izpildītājiem piedalās Jaunā viļņa atlasē. "Nepiedalīšos ne žūrijā, ne Jaunā viļņa konkursā. Es pat negribu zināt, kurš solists šogad piedalās no Latvijas, jo tik daudzus gadus esmu vilcis viņus aiz matiem un visādos citādo veidos. Nu lai viņi paši pamēģina ar saviem spēkiem," strikti norāda Pauls.

Komponists nenoliedz, ka viņš pa šiem astoņiem gadiem Jaunā viļņa konkursā bija kļuvis par daudzu Latvijas mūziķu protežē, bet tagad viņam vairs nav tādas vēlmes. "Laiks iet uz priekšu, un arī man ir savas intereses. Es pietiekoši ilgi esmu tur sēdējis un to darījis, kas ne vienmēr tika novērtēts kā vajadzīgs.

Tagad es uzskatu par pareizāku darīt kaut ko citu, jo Jaunā viļņa konkursa sistēmā un visā tajā pasākumā ir jāizdara izmaiņas. Bet nu mēs tur šajā lietā neesam saimnieki, tāpēc es ne sevišķi par to vairs pārdzīvoju. Man tā slodze ir pārāk liela, lai es vēl tur piedalītos. Man pašam savi radošie darbi ir vairāk vajadzīgi. Ir jāgatavojas jaunām izrādēm," savu nostāju pauž maestro.

Pauls uzskata, ka Vilnis var iztikt bez viņa klātbūtnes un pirmkārt konkursam ir jāmainās. "Tur jau daudz kam ir jāmainās - jāmainās ir žūrijai, jāmainās ir programmai. Taču mēs šajā gadījumā neesam saimnieki, jo saimnieki ir Maskavas televīzija, kas rīko šo konkursu ar savām finansēm. Mums nav tādu finanšu, no mūsu puses tur nekas netiek darīts, jo tas ir Maskavas televīzijas pasākums," skaidro Pauls.

"Domāju, ka šis konkurss bija izdevīgs solis mūsu solistiem, jo tas viņus parādīja plašākai sabiedrībai, bet manā vietā šajā konkursā var sēdēt jebkurš cits. Esmu pietiekoši ilgus gadus tur sēdējis un bieži vien saņēmim par to apvainojumus, tai skaitā no mūsu preses.

Galu galā - vai būs kāds zaudētājs, to jau mēs pēc tam redzēsim. Diemžēl bieži vien jau par to nedomājam, jo domājam par savām vietējām sīkām interesītēm un rezultātā priekš Latvijas tas neko nedod. Tāpēc arī neuzskatu, ka tur vairs vajadzīga mana klātbūtne - kad ūdens sastāvas, tas ir jānomaina," norāda Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!