Foto: Mango

Krievijas estrādes zvaigznes Jūrmalā atklājušas starptautisko populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis 2009, kas Dzintaru koncertzālē norisināsies no 28. jūlija līdz 2. augustam.

Jaunā viļņa atklāšanas ceremonija izvētās par grandiozu šovu. Virs Dzintaru koncertzāles Tukuma AirShow pilotu vadītās lidmašīnas gaisā veica augstākās pilotāžas aviācijas paraugdemonstrējumus. Savukārt pašmāju dziedātāja Aisha kopā ar pārējiem konkursantiem palaida debesīs simtiem krāsainus balonus.

Jauno vilni šogad atklāja konkursa mūza un Krievijas estrādes zvaigzne Alla Pugačova. Tiesa gan, svinīgās atklāšanas ceremonijā Pugačova atšķirībā no brīža, kad ieradās Rīgā ar savu pavadoni Krievijas humoristu Maksimu Galkinu, vairs nejokoja. Turklāt šovbiznesa aprindās runā, ka Pugačovas jaunā frizūra nav dabīga, bet gan perfekta parūka, kas katru dienu tiek mainīta.

Jaunā viļņa atklāšanas koncertā uzstājās arī viena no populārākajām zviedru estrādes grupām Roxette - Marija Fredriksone (51) un Pērs Gesle (50). Marija, lai arī pārcietusi smagu operāciju, centās neizrādīt savas veselības problēmas. Vēža ārstēšana arī bijis iemesls, kāpēc grupa kādu laiku bija pajukusi.

Grupas menedžments bija aizliedzis preses pārstāvjiem fotografēt Roxette mēģinājumu, bet veiklākajiem fotogrāfiem, kas pamanījās iemūžināt slavenā dueta uzstāšanos, apsardzes klātbūtnē vajadzēja izdzēst uzņemtos kadrus.

Savukārt maestro Raimonds Pauls sarunā ar izklaides portālu Mango atklāja, ka viņam Jaunā viļņa atklāšanas ceremonijā nepatīk „zīmēties" uz sarkanā paklāja. „To lai dara zvaigznes, ko tad es!? Tagad jau vispār visi tiek dēvēti par zvaigznēm," jokoja Pauls.

Arī uz jautājumu, vai maestro par savu dalību Jaunajā vilnī kā žūrijas līdzpriekšsēdētājs saņem bagātīgu honorāru, ko neuzrāda gada ienākumu deklarācijā, Pauls noliedza šādas baumas. „Es neko nesaņemu par to. Arī dziedātāji no Krievijas neko nesaņem. Viņi visi šeit strādā dēļ televīzijas, jo Jaunajam vilnim ir lieli reitingi," atklāja Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!