Foto: F64

Šī gada aprīlī, kad sākās Latvijas konkursantu atlase dalībai starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2010, kas jau devīto gadu notiks Latvijas kūrotspilsētā Jūrmalā, maestro Raimonds Pauls (attēlā) paziņoja, ka viņš šogad no dalības konkursā nolēmis atturēties.

Šis fakts izraisīja asas diskusijas Jūrmalas uzņēmēju vidū, bet konkursa organizatori no Krievijas bija pat speciāli ieradušies Jūrmalā, lai pierunātu Paulu mainīt nostāju un piedalīties konkursā.

Tagad sarunā ar izklaides portālu Mango maestro Raimonds Pauls atzīst, ka pēdējā laikā ap šo lietu esot pārāk liels skandāls sacelts. "Nesaprotu, kāpēc tāda Viļņa sērija iet, jo es jau tikai atteicos piedalīties vietējo konkursantu atlasē. Nesaprotu, kāpēc par to kāds pārdzīvo?" brīnās Pauls, kurš nenoliedz iespēju piedalīties pašā konkursā.

"Ja mani kāds aicinās, tad noteikti būšu. Kaut kādā veidā tur tas troksnis ir tik liels sacelts, ka gribas ar mieru tikt no viņa vaļā, nekā tur ar visiem tiem skandāliem. Kam man tas vajadzīgs?" nesaprot Pauls.

Pēc maestro paziņojuma par attiekšanos no dalības Vilnī sarosījušies arī Jūrmalas uzņēmēji, kuri vērsušies pat pie Jūrmalas domes ar lūgumu, lai domes deputāti palīdz risināt šo jautājumu un maestro atgriežas Jaunajā vilnī, jo citādi, pārceļot šo konkursu uz Krievijas pilsētu Sočiem, vietējiem uzņēmējiem tiks liegta iespēja uzlabot savu finansiālo situāciju.

"Domāju, ka pie šīs sarunas vēl atgriezīsimies un tā lieta vēl tiks pacelta. Pagaidām nekādu paniku tur netaisiet. Centīsimies to visu sakārtot. Es jau gribēju teikt, ka norobežojos no vietējo dziedātāju klausīšanās - to es negribu.

Citādi pēc tam tā taisnošanās par to, kāds mākslinieks ir izvirzīts no Latvijas, velkas mēnešiem ilgi un tas nav patīkams process. Bet, kas attiecas uz pašu Vilni, ja jau tas troksnis ir tik liels, tad jāmēģina no viņa mierīgā ceļā tikt cauri. Man jau nav grūti aizbraukt uz to konkursu un nosēdēt žūrijā. Tad jau skatīsiem, kā tālāk visas tās lietas attīstīsies," stāsta Pauls.

Uz Jūrmalu no Maskavas bija ieradies arī Jaunā viļņa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, kurš vēlējās vērst lietu uz labu, lai maestro atgrtieztos Vilnī, jo Pauls ir gadu gaitā kļuvis par Jaunā viļņa seju.

"Jā, un pēc tam visos medijos par mani rakstīs, ka es esmu pārdevies krieviem. Nu, kam man tas vajadzīgs? Man jau nav nepieciešamība piedalīties šai konkursā, bet runa jau iet par vietējiem uzņēmējiem, kuri konkursa laikā nopelnīs. Ne jau man jādomā, bet gan tām avīzēm, kas to raksta. Kādi mēs esam, tādi esam - īsta province. Tāpēc jau arī uz priekšu netiekam, ka mums ir šāda attieksme," skaidro Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!