Foto: Mango

Šīs nedēļas sākumā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2010 pusfināla žūrijas komisija beidzot nosaukusi visus konkursa finālistus – Latviju šovasar Jūrmalā notiekošajā festivālā pārstāvēs bītboksa grupa PeR (attēlā grupas dalībnieks Ralfs Eilands).

Mango jau ziņoja, ka uz Maskavā notiekošo konkursa pusfinālu aizvadītajā nedēļā devās četri Latvijas pārstāvji - brālis un māsa Miks un Paula Dukuri, grupas Lady's Sweet un PeR, kā arī Ukrainas jauno talantu šova Zvaigžņu fabrika 3 uzvarētājs - rīdzinieks Stass Šurins.

Pirmajā pusfināla dienā žūrijas simpātijas ieguva gan pievilcīgā meiteņu trijotne, gan atraktīvie puiši, bet pēc vairāku dienu ilgām pārdomām žūrijas komisija pieņēmusi lēmumu, ka Latvijas vārdu šī gada Jaunajā vilnī aizstāvēs grupa PeR.

Jaunā viļņa organizatoru izplatītā informācija liecina, ka šogad bijis rekordliels dalībnieku pieteikumu skaits - konkursā piedalīties mēģinājuši 1200 konkursanti no 31 pasaules valsts. Pēc nacionālajām atlasēm un Maskavā notikušā pusfināla žūrija pieņēmusi lēmumu, ka Jūrmalā par uzvaru konkursā sacentīsies 17 izpildītāji no 13 valstīm.

Lai gan presē izskanējušas baumas, ka maestro Raimonda Paula nepiedalīšanās dēļ Jaunais vilnis varētu notikt kādā citā pilsētā, plānots, ka konkursa fināls notiks Jūrmalā no 27. jūlija līdz 1. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!