Foto: Mango

Ceturtdien, 1. aprīlī, klubā Godvil norisinājās starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2010 Eiropas atlases kārta. To, kurš būs tas laimīgais mūziķis, kas pārstāvēs šajā konkursā Latviju, noskaidros tikai trešajā atlases kārtā, kas 14. un 15. aprīlī norisināsies Maskavā.

Latvijas un Krievijas žūrijas pārstāvji nolēma, ka uz Jaunā viļņa pusfinālu Maskavā dosies četri Latvijas pārstāvji - brālis un māsa Paula un Miks Dukuri, grupa PeR, Stass Šurins un meiteņu trio Lady`s Sweet.

Lai gan žūrija pirmajā Jaunā viļna Latvijas dalīnieku atases kārtā bija izvēlējusies, ka dziedātāja Candy jeb Liene Bronuša (attēlā) dziedās arī otrajā kārtā, viņa atteicās no dalības Jaunajā vilnī, jo dziedātāja šajā laikā saņēmusi piedāvājumu piedalīties mūziklā Vācijā.

Arī jaunā dziedātāja Aminata Savadogo sarunā ar izklaides portālu Mango atzina, ka nolēmusi necīnīties par uzvaru šajā konkursā, jo meitenei vēl jāmācās.

Savukārt maestro Raimonds Pauls turēja doto solījumu un uz Jaunā viļņa Eiropas atlasi neieradās, jo viņu tas vairs neinteresē. Paula vietu šoreiz ieņēma slavenā operdziedātāja Inese Galante.

No Maskavas pilnā sastāvā bija ieradušies arī Jaunā viļņa organizatori - Krievijā populārais komponists Igors Krutojs, Jaunā viļņa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs un konkursa galvenais režisors Aleksandrs Revzins.

Paulas un Mika Dukuru tētis Edijs portālam Mango atzina, ka ir uztraucies par saviem bērniem. Edijam šķiet, ka viņa atvases vēl ir tik jaunas un viņiem tik daduz vēl jāmācās. Taču viņš ir apņēmies palīdzēt Paulai un Mikam, lai dziedošie jaunieši varētu sevi pienācīgi prezentēt Maskavā notiekošajā Jaunā viļņa atlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!