Foto: Publicitātes foto

Lietuva nākamā gada Eirovīzijas organizatoriem Oslo nosūtījusi oficiālu atteikšanos no līdzdalības šajā dziesmu konkursā. Kā galvenais iemesls minēts "vispārēja krīze valstī" un finanšu trūkums konkrētajam pasākumam, informē Lietuvas prese.

Lietuvas radio un televīzijas vadītājs Rimvids Paleckis paskaidrojis, ka saskaņā ar konkursa noteikumiem 14. decembris bija pēdējā diena, kad nacionālajām orgkomitejām bija jāpaziņo par savas valsts piedalīšanos vai nepiedalīšanos Eirovīzijā. Tomēr viņš piebildis, ka lietuvieši tomēr centīsies sameklēt sponsorus un veiksmes gadījumā attiecīgi mēģināt pierunāt organizatorus ļaut uz konkursu sūtīt Lietuvas pārstāvi.

"Pati Eirovīzija ir ieinteresēta, lai valstis piedalītos. Tā kā es domāju, ka arī pēc formāla atteikuma mums būs cerības tur iekļūt," vietējai presei teicis Paleckis. Pēc viņa vārdiem, sponsori varētu atrasties, ja šis pasākums tiktu iekļauts Lietuvas neatkarības atgūšanas 20 gadu svinību oficiālajā programmā.

Mango jau ziņoja, ka šī gada Eirovīzijas konkursā, kas notika Maskavā, Lietuvu pārstāvēja dziedātājs ar iesauku "Sasha Son" (attēlā), kurš par savu uzstāšanos saņēma 23 balsis un ierindojās 23. vietā.

Pateicoties Aleksandra Ribaka uzvarai, konkursa Eirovīzija 2010 fināls nākamā gada maijā norisināsies Norvēģijas galvaspilsētā Oslo. No dalības tajā jau oficiāli atteikusies Čehija, kas savu izvēli pamatojusi ar to, ka čehu dziedātāju vājo rezultātu dēļ skatītāju interese par to ir zudusi.

Savukārt Latvijas pārstāvji, neraugoties uz Intara Busuļa izgāšanos pēdējā konkursā, apsolījuši turpināt piedalīties, jo Latvijā esot tieši pretēji - cilvēkiem Latvijā ir pietiekami liela interese par Eirovīzijas konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!