Foto: AFI

Ceturtdienas naktī īsi pirms pusnakts noslēdzies starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija 2009 otrais pusfināls. Latvijas pārstāvis Intars Busulis ar dziesmu Probka neguva nepieciešamo skatītāju balsu skaitu un konkursa finālā neiekļuva.

Lai arī Intara Busuļa sejā varēja manīt uztraukumu, izpildot dziesmu Probka, viņa priekšnesums kā vienmēr pārsteidza ar brīvām kustībām uz skatuves.

Busulis arī lieliski iemācījies strādāt ar TV kamerām, viņš perfekti zina, kurā brīdī pietupties un ar savu sejas izteiksmi uzrunāt skatītājus. Līdzīgi kā citus otrā pusfinālā izpildītājus, arī Busuli un viņa komandu skatītāju zāle sagaidīja un pavadīja ar skaļiem aplausiem.

Latvijas delegācija no Maskavas ziņo, ka krievu prese izrādījusi lielu interesi par Busuli, turklāt Busuļa izpildītā dziesma pat iekļuvusi radiostacijas Русское Радио dziesmu rotācijā.

Šogad Latvija Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalās desmito reizi. Pirmo reizi Latvija Eirovīzijā startēja 2000. gadā, kad grupa Prāta vētra ar dziesmu My Star ieguva trešo vietu. Nākamajā gadā mūs konkursā pārstāvēja Arnis Mednis ar kompozīciju Too Much un ieguva 18. vietu, bet 2002. gadā Latvija Eirovīzijā guva necerētus panākumus - dziedātājas Marijas Naumovas izpildītā I Wanna atnesa mums uzvaru.

2003. gadā Skonto hallē notikušajā Eirovīzijā mūs pārstāvēja trio F.L.Y., kas piedzīvoja izgāšanos un 26 valstu konkurencē ieņēma 24. vietu, bet 2004. gadā Fomins&Kleins pat neiekļuva finālā. 2005. gadā uzrāviens izdevās Valteram un Kažam, kas ar lirisko War Is Not Over ierindojās piektajā vietā, nākamajos divos gados, pateicoties grupām Cosmos un Bonaparti.lv, guvām 16. vietu, bet pērn atraktīvā apvienība Pirates of the Sea ierindojās 12. vietā.

Eirovīzijas pārraidi kā ierasts vadīja neiztrūkstošais žurnālists Kārlis Streips, kurš neoficiāli jau kļuvis par šī konkursa savdabīgu "seju".

Telefonbalsojumā noteikts Eirovīzijas 2009 otrais desmitnieks (fotogalerijā):

  • Horvātiju Igor Cukrov feat. Andrea ar dziesmu Lijepa Tena,
  • Dāniju Brinck ar dziesmu Believe Again,
  • Norvēģiju Alexander Rybak ar dziesmu Fairytale,
  • Azerbaidžānu AySel&Arash ar dziesmu Always,
  • Grieķiju Sakis Rouvas ar dziesmu This Is Our Night,
  • Lietuvu Sasha Son ar dziesmu Love,
  • Moldova Nelly Ciobanu ar dziesmu Hora Din Moldova,
  • Albāniju Kejsi Tola ar dziesmu Carry Me In Your Dreams,
  • Ukrainu Svetlana Loboda ar dziesmu Be my Valentine! (Anti-crisis Girl),
  • Igauniju grupa Urban Symphony ar dziesmu Rändajad.

Foto: www.eurovision.tv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!