Foto: Publicitātes foto

Dziedātājs Intars Busulis Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajā pusfinālā uzstāsies ar kārtas numuru desmit. Viņš dziedās Kārļa Lāča un Jāņa Elsberga sarakstīto dziesmu Sastrēgums.

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/intars.busulis-Sastregums.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Latvijas Eirovīzijas konkursa mājas lapā starp 20 pusfināla dalībnieku biogrāfijām ar lielāko faktu skaitu izceļas Busuļa muzikālās gaitas.

Intars Busulis dzimis un audzis Talsos, kur ieguvis arī pirmo muzikālo izglītību. Viņš pabeidzis Talsu mūzikas skolas trombona klasi

Par sevi Busulis saka: "Vispār bērnībā biju ļoti apzinīgs - gāju mākslas skolā, dejoju tautas dejas, pat mācījos šaut, bet brīvajā laikā pārzīmēju karikatūras no visādiem žurnāliem. Tāds vispusīgi attīstīts bērns biju."

Oficiāli Busuļa pirmā uzstāšanās bija kopā ar bērnu ansambli Talsu Sprīdīši vēl Mūzikas skolas laikā. Pēc mūzikas skolas beigšanas no Talsiem viņš devies uz skaisto Ventspili, kur studējis Mūzikas koledžā un spēlējis trombonu Ventspils bigbendā.

Jau vēlāk kopā ar Raimondu Tigulu viņš bija puišu grupas Caffe dalībnieks. "Paralēli piecus gadus spēlēju arī NBS štāba pūtēju orķestrī un džeza grupā Wet point. Vispār jāatzīst, ka radošā dzīve man ir kā vecā, labā spēle Cirks - ikreiz uzmetu veiksmes kauliņu un skatos, kur tas mani aizvedīs. Un jāsaka, ka esmu pabijis tiešām daudz kur. Piedalījos džeza festivālos Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Somijā, Latvijā un Kanādā. Piedalījies mūziklos - Parīzes Dievmātes katedrāle, Autoplanēta, Leonarda Bernstaina skandalozi slavenajā uzvedumā Mesa, producentu grupas Virus Art veidotajos koncertuzvedumos Cabaret, Kino Cabaret, Cabaret Allez, Cabaret plin, plin un muzikālajā projektā Viva la bomba. Tiešām esmu pateicīgs par iespēju muzicēt kopā ar tādiem mūziķiem kā Kārli Lāci un grupu Sweetwatrez, Maestro Raimondu Paulu, Māri Briežkalnu un viņa kvintetu, Gunāru Rozenbergu un Mirage Jazz Ochestra, Denisu Paškēviču un Riga Groove Electro, Liepājas Simfonisko orķestri, Melo M, Sofiju Rubinu un Krievijas estrādes zvaigznēm," tā par saviem panākumiem dziedātājas izsakās savā mājas lapā.

2006. gadā Busulis piedalījies Eirovīzijas nacionālajā atlasē kopā ar grupu Sweetwaterz izpildot dziesmu Gonki, gan starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2005 viņš ieguvis Grand prix.

Sarunā ar izklaides portālu Mango dziedātājs atklāj, ka vēl priekšā nopietni mēģinājumi. "Galvās jau viss ir gatavs," tā par startu Eirovīzijas pusfinālā saka Busulis.

Ar dziedātāju, izpildot dziesmu Sastrēgums, uz skatuves būs Kārlis Lācis, Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Jolanta Strikaite un Vineta Elksne.

Atgādinot Busulim par uzvaru SEB Muzikālajā bankā, dziedātājs neslēpj, ka šis gads viņam veiksmīgi sācies.

Viņš arī pastāsta, ka visi jau mēdz par viņu runāt, ka Busulis tāds iedomīgs, dārgā mašīnā brauc un dārgā maikā staigā. "Citi skaita naudu par mani, bet Eirovīzijas konkursā es būšu ģērbies Pepe Jeans," atklāj Busulis.

Savukārt dziesmas teksta autors Jānis Elsbergs ir dzejnieks un tulkotājs. Mātes Vizmas Belševicas un brāļa Klāva Elsberga sasniegumi ir izaicinājums, tādēļ pirmie dzejas krājumi parakstīti ar Jāņa Rambas vārdu.

Dziesmas Sastrēgums mūzikas autors Kārlis Lācis mācījies Kandavas bērnu mūzikas skolā, turpinājis studijas Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas klavieru klasē. 2001. gadā ieguvis bakalaura grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klavieru klasē. 1995. gadā kopā ar Gintu Pabērzu nodibināja grupu Time After Time , kur ilgus gadus bija taustiņinstrumentālists. Līdzās oriģināldarbiem raksta aranžējumus dažādos žanros, tostarp mūziku un aranžējumus Dziesmu un deju svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!