Foto: AFI
Viens no populārākajiem Latvijas nekustamo īpašumu uzņēmējiem, miljonārs un skandalozais dzīves baudītājs Oskars Barševskis (attēlā kopā ar dzīvesbiedri Irēnu Pulkinenu) pieteicis savu maksātnespēju, lai gan jau šonedēļ viņš kopā ar citiem uzņēmējiem atklās jaunu, ekskluzīvu naktsklubu.

1953. gadā dzimušais Barševskis decembra sākumā ir iesniedzis maksātnespējas lietu, kas patlaban atrodas Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas pirmajā instancē un tās statuss ir - neizskatīta, atsaucoties uz mājaslapā tiesas.lv publiskoto informāciju, ziņo laikraksts Dienas Bizness.

Barševsksis jau kādu laiku turpina samazināt savu nekustamo īpašumu klāstu, turklāt atšķirībā no situācijas pirms diviem gadiem, kad kāda Vecrīgas nama pārdošana uzņēmēju ierindoja starp miljonāriem, šobrīd atbrīvošanās no īpašuma viņam vairs peļņu nenes.

Šobrīd uzņēmējam pieder plašs dzīvoklis Vecrīgā, uz kuru reģistrētās hipotēkas pārsniedz īpašuma tirgus vērtību - par labu Parex bankai reģistrēta 351 000 un 437 000 latu hipotēkas, un arī Barševska otrs īpašums - neliels zemes gabals Babītes pagastā - apgrūtināts ar 536 000 latu hipotēku par labu Parex bankai.

Ķibeles ar nekustamo īpašumu un zaudējumi biznesā nav vienīgās problēmas, ar ko šogad saskāries enerģiskais uzņēmējs - atstājot milzīgu parādu, šopavasar uz Taizemi devās viņa dēls, bijušais "ballīšu karalienes" Anetes Sončikas mīļotais vīrietis Oskars Barševskis juniors, kurš neilgi pēc ierašanās Taizemē nonāca cietumā par pārtikas zagšanu.

Lai gan klīdušas runas, ka miljonārs savu atvasi jau paspējis izslēgt no mantojuma saņemšanas, pats Barševskis publiski paziņojis, ka no dēla atteikties negrasās, un izteicis cerību, ka svešatnē grūtajos apstākļos pavadītais laiks mainīs dēla uzvedību un izšķērdīgo dzīvesveidu.

Barševskis, piesakot maksātnespēju, sekojis jau daudzu Latvijas iedzīvotāju piemēram, kuri fiziskās personas maksātnespējas procesā redz vienīgo izeju, kā saglabāt savus īpašumus, neatdodot tos bankai, jo fiziskas personas maksātnespējas process ir tiesisku pasākumu kopums, kas personai likumā noteiktajā kārtībā dod iespēju atbrīvoties no parādsaistībām un finansiāli atlabt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!