Foto: F64

Labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis (attēlā), iespējams, iesaistīts prostitūtu pakalpojumu pirkšanas skandālā Stokholmā, atsaucoties uz Itālijas portāla Sportitalia.com sniegto informāciju, ziņo ārzemju mediji.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Stokholmā, kur šonedēļ notiek ATP sērijas turnīrs, par prostitūtu pakalpojumu pirkšanu, kas ir pretrunā ar Zviedrijas likumdošanu, tika aizturēti divi tenisisti, kuri gan vēlāk tika atbrīvoti pret drošības naudu un saņēma atļauju piedalīties turnīrā.

Ne sacensību organizatori, ne zviedru policijas pārstāvji aizturēto sportistu vārdus neatklāj, taču turnīram tuvu stāvošas personas un daži sportisti apgalvojuši, ka viens no skandālā iesaistītajiem, visticamāk, ir Latvijas tenisists Gulbis, kurš svētdien nav ieradies plānotajā treniņā un sestdienas naktī neesot bijis viesnīcā.

Par otru skandālā iesaistīto tenisistu izvirzītas vairākas versijas, bet kā visticamākais vaininieks tiek minēts Spānijas sportists Felisiano Lopess, ar kuru Stokholmas turnīra pirmajā kārtā trešdien jātiekas Gulbim.

Zviedrijas likumdošana paredz, ka tiek sodīti tie, kas pērk, nevis sniedz prostitūtu pakalpojumus. Par šādu pārkāpumu iespējamais sods ir no salīdzinoši neliela naudassoda līdz pat sešiem mēnešiem cietumā.

Pēc notikušā incidenta Ernests Gulbis trešdien Stokholmā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē, ar 2-6, 4-6 piekāpjoties sacensību astotajam numuram – spānim Felisiano Lopesam, kuram, lai pieveiktu mūsu tenisistu, bija nepieciešamas tikai 53 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!