Foto: Mango

Otrdienas pēcpusdienā Teikas vidusskolā viens no populārākajiem pašmāju basketbolistiem, NBA komandas Golden State Warriors spēlētājs Andris Biedriņš (attēlā) vadīja nodarbības bērniem no Latvijas bērnu namiem un krīzes centriem.

Treniņnometni sadarbībā ar NBA, Latvijas Basketbola savienību un Izraēlas vēstniecību rīkoja ASV vēstniecība, bet nodarbību vadītāja pienākumi bija uzticēti Biedriņam. Bērni iespēju uzspēlēt basketbolu ar šāda līmeņa zvaigzni uztvēra ar lielu sajūsmu un uzticīgi sekoja Biedriņa dotajām norādēm. Lai gan daļu no treniņa laika Biedriņam nācās sniegt intervijas vietējiem medijiem, arī viņš pats ar lielu aizrautību iesaistījās darbā ar bērniem.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Biedriņš pastāstīja, ka ar savu fizisko sagatavotību pēc Latvijā pavadītā vasaras atvaļinājuma esot apmierināts, jo viņš regulāri trenējies, un arī pēc vēdera muskuļu plīsuma operācijas šī gada martā viss esot sadzijis.

Lai gan Biedriņš šosezon nespēlē Latvijas basketbola izlases sastāvā, jo vasaru nolēmis veltīt atpūtai un treniņiem, lai negūtu jaunas traumas, viņš cenšoties sekot līdzi komandas gaitām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

"Es sekoju līdzi. Protams, es neesmu bijis uz nevienu spēli, bet tā pasekoju līdzi. Malači, pagaidām tīri labi spēlē," savu kolēģu sniegumu laukumā vērtē sportists.

Šī gada maijā Biedriņš pēc ierašanās Latvijā medijiem paziņoja, ka ir kopā ar LNT šova Latvijas princese 2008 finālisti un pasākumu aģentūras Sarkangalvīte vienu no īpašniecēm Madaru Grīnbergu, un sarunā ar portālu Mango viņš apliecina, ka rudenī uz Oklendu dosies kopā ar savu mīļoto meiteni. Tiesa, vēl vasaras sākumā pati Madara klāstīja, ka, lai gan abi esot oficiāli saderinājušies, sava veiksmīgā biznesa dēļ viņa pagaidām plāno palikt Latvijā.

Par kopīgo dzīvesvietu ASV pāris neuztraucas. "Amerikā viss ir iekārtots! Viņa bija jau ciemos sezonas beigās. Tā kā problēmas tur nebūs," stāsta Biedriņš, kurš ar skandalozā basketbolista Armanda Šķēles bijušo draudzeni paslepus sācis tikties jau aizvadītā gada vasarā.

Biedriņš ir pārliecināts, ka gadījumā, ja viņam ASV nāksies mainīt klubus, draudzene viņu pavadīs arī turpmāk. "Tāds ir tas bizness. Kā tur būs, tā tur būs. Esmu diezgan pārliecināts, ka palikšu turpat, bet, ja mainīšu dzīvesvietu, tad draudzene, protams, dosies līdzi."

Galerijā: ieskats otrdien notikušajā treniņnometnē Latvijas bērnu namu un krīzes centru audzēkņiem, ko vadīja Andris Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!