Foto: Mango

Nākamajā dienā pēc Eiropas sieviešu basketbola čempionāta noslēguma Latvijas izlases spožākā basketboliste Anete Jēkabsone–Žogota izdeva savu brāli Sandri Jēkabsonu pie sievas Gundegas. Mango piedāvā ekskluzīvus foto kadrus no kāzu norises vietas – Svētā Meinarda salas Ikšķilē.

Pirms pāris gadiem, kad Ogres svētā Meinarda Romas katoļu baznīcā laulājās Anete Jēkabsone ar Edgaru Žogotu, vedējtēvs bija basketbolistes brālis Sandris. Tagad brāļa kāzās vedējpāra pienākumus uzņēmusies Anete ar vīru Edgaru.

Ar brāli Sandri Anetei ir ļoti sirsnīgas un draudzīgas attiecības, un slavenā basketboliste ir arī brāļa dēla Bruno krustmāte. Eiropas čempionātā Bruno kļuva populārs, kad visi mediji paguva notvert mirkli, kā basketboliste pēc uzvaras pār Čehijas izlasi izgāja laukumā ar mazo krustdēlu uz rokām.

Uz Svētā Meinarda salu, kas ir Daugavas ūdeņu ieskauta, kāzu viesi, jaunais pāris un vedēji ieradās ar motorlaivām. Viesi, katoļu draudzes mācītājs un jaunais vīrs Sandris ar nepacietību gaidīja ierodamies sievu, kuru uz salu atvizināja vedēju motorlaiva. Basketboliste, lai arī piedzīvojusi garu un smagu cīņu Eiropas čempionātā, jutās moža un smaidīga un, tuvojoties salai, priecīga sasaucās ar kāzu viesiem. Anete bija tērpusies greznā kleitā, bet viņas matus rotāja pērlītes.

Pēc kāzu ceremonijas sarunā ar izklaides portālu Mango Jēkabsone atzina, ka nejūtas nogurusi pēc čempionāta, vienīgi ir bēdīgi, ka tas nav beidzies tik veiksmīgi, kā Latvijas izlases basketbolistes to būtu vēlējušās. „Tās emocijas vienīgi liek aizmirst brāļa kāzas uz skaistās Meinarda salas,” stāsta Jēkabsone.

Anete Jēkabsone-Žogota iekļauta Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē. Balvu viņa saņēma no Latvijas visu laiku slavenākās un titulētākās basketbolistes Uļjanas Semjonovas rokām. Lai arī priecīga par balvu, basketboliste atkārtoti uzsver komandas ne tik veiksmīgo rezultātu.

Aizvadītos Līgo svētkus un Jāņus basketboliste atzīmējusi klusi un mierīgi. Jau šonedēļ viņa dodas prom uz Ameriku, kur basketbolistei ir līgums ar basketbola klubu Konektikutas Sun.

Par meitas sniegumu Eiropas čempionātā aizkustināta un priecīga ir arī mamma Aiga. Viņa sarunā ar Mango neslēpj, ka lepojas par savu meitu, un Anete ir visas Jēkabsonu dzimtas lepnums. „Tas viss ir smaga darba rezultāts,” stāsta basketbolistes mamma Aiga, neslēpj aizkustinājuma asaras un piebilst, ka šajā čempionāta laikā basketbola Dievi bija novērsušies no Latvijas izlases.

Foto: Arnis Greizis speciāli mango.lv.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!