Foto: Mango

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota (attēlā) tūlīt pēc Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra nedēļu atpūtīsies mājās un dosies atpakaļ uz Ameriku, kur viņu jau gaida sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) Konektikutas Sun kluba sastāvs.

Eiropas čempionāta rezultatīvākās spēlētājas Jēkabsones-Žogotas vīrs - SIA Comservice Limited ģenerāldirektors Edgars Žogota - sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta, ka, lai arī reti, bet tomēr izdodas čempionāta laikā satikties ar savu sievu. „Es biju arī Liepājā. Lai arī nedzīvojām vienā viesnīcā (čempionāta spēļu laikā izlases basketbolistes dzīvo izolēti no savām otrajām pusītēm), mums izdevās satikties. Tagad Rīgā ir vieglāk, jo biežāk izdodas pabūt kopā. Piemēram, pēc spēles ar Čehiju visām izlases meitenēm bija atļauts doties uz mājām,” pačukst Edgars un priecājas, ka izdevies aizvest Aneti uz abu dzīvokli Ogrē.

Edgars redzējis pilnīgi visas Eiropas čempionāta spēles, kurās spēlē Anete. „Man labāk patīk skatīties vienam nevis kopā ar radiniekiem, jo viens varu pilnībā koncentrēties spēlei un sekot līdzi Anetei,” viņš stāsta un piebilst, ka nav no tiem skatītājiem, kas skaļi jūt līdzi basketbolistēm: Edgars vairāk seko līdzi saspēlei, tur īkšķi par mīļoto sievu un uztraucas.

„Anete zina, ka esmu zālē, tikai, kurā vietā esmu, viņa nezina, jo zāle taču ir pilna ar skatītājiem. Tad jau Anetei vajadzētu nevis spēlēt, bet meklēt, kur es sēžu,” viņš smejas.

Slavenās basketbolistes dzīvesbiedrs atklāj, ka Anetei nav nepieciešami labi vārdi un uzmundrinājumi, jo viņa ir profesionāla basketboliste, kas zina, ko dara spēles laukumā, tāpēc arī papildu dopings viņai nav nepieciešams.

„Pēc čempionāta - tad jā. Priekšlaicīgi nevar sapriecāties,” tā Edgars.

Lai arī Konektikutas Sun klubs darījis zināmu, ka Anetei pēc čempionāta tūlīt pat nākamajā dienā jādodas prom uz Ameriku, Edgars stāsta, ka tā vis nebūs un Anetei ir arī jāpagūst atpūsties. „Tāpēc uz Ameriku brauksim tikai pēc nedēļas. Sākumā došos Anetei līdzi, bet pēc tam jau redzēs. Tas ir tas maksimālais laiks, ko varēšu tur pavadīt, jo nevar uz ilgāku laiku atstāt darba darīšanas,” viņš skaidro.

Pēc Arēnā Rīga notiekošās spēles, kurā Latvijas izlases basketbolistes uzvarēja Čehiju, Aneti ļoti steidzās satikt gadu un divus mēnešus vecais brāļa dēls Bruno, kuram Anete un Edgars ir krustvecāki.

Jau sestdien Arēnā Rīga Latvijas izlases basketbolistes tiksies ar Slovākijas valstsvienību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!