Foto: Mango
Skandalozais basketbolists Armands Šķēle (attēlā), kurš ceturtdien ar Latvijas basketbola savienības (LBS) lēmumu tika uz diviem gadiem diskvalificēts no izlases, piektdien izplatījis publisku paziņojumu.

Paziņojumā sportists atklāj, ka lūdzis LBS viņu iepazīstināt ar rakstisku valdes lēmumu un tā pamatojumu. "Tomēr neatkarīgi no tā, kāda būs LBS atbilde - izlasē es spēlēšu. Ja vajadzēs, arī tikai pēc diviem gadiem," paziņojumā sola Šķēle.

Viņš atzīst, ka saprot izlases vadības un LBS lēmuma iemeslus, no kuriem viens, viņaprāt, ir starts šī gada Eiropas čempionātā, bet otrs - regulārie skandāli izlasē. "Es nevēlos un arī neko neteikšu par skandāliem, spekulācijām ap tiem un saviem komandas biedriem. Tas jau ir darīts pietiekami. Tā vietā es atvainojos izlases faniem, kas bija atbraukuši uz čempionātu un tiem kas vēroja čempionātu mājās, saviem atbalstītājiem un visai Latvijas basketbola sabiedrībai," raksta basketbolists.

"Apzinos, ka līdz šim esmu bijis redzams kā "negatīvais tēls" Latvijas basketbolā. Protams, zināmā mērā, paldies par to dzeltenajai presei un par pārējo - man pašam. Labāk nemēģināšu solīt, ka turpmāk nekad neatradīsies nekas līdzvērtīgs, ko par mani uzrakstīt. Toties zinu, ka protu spēlēt basketbolu, un apsolu, ka to darīšu arī turpmāk, klubā un valsts izlasē, ja tāda iespēja man tiks dota."

Kamēr Latvijas basketbola sabiedrība min LBS pieņemtā lēmuma par Armanda Šķēles, Kristapa Valtera, Kaspara Kambalas, Andra Biedriņa un Kaspara Bērziņa atskaitīšanu patiesos iemeslus, interneta asprāši laiku velti netērē un dažnedažādos veidos apsmej Latvijas vīriešu basketbola izlases šī gada sniegumu Eiropas čempionātā un to pavadošos skandālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!