Foto: AFI

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Goldensteitas Warriors pārstāvošajam latviešu spēlētājam Andrim Biedriņam (attēlā) tiks veikta operācija, lai atjaunotu plīsušu vēdera muskuli. Līdz ar to latvietim šī NBA sezona, visticamāk, ir noslēgusies, un viņš tās izskaņā sasniegs jaunu NBA antirekordu soda metienu precizitātē.

Lēmums par operāciju tika pieņemts pēc pirmdien notikušās konsultācijas pie speciālista Filadelfijā. Operācija tiks veikta jau otrdien, bet prognozes par atveseļošanās ilgumu tiks izteiktas tikai pēc operācijas.

Pagājušā gada nogalē Biedriņš muguras traumas dēļ jau nepiedalījās 24 Warriors komandas spēlēs, bet mēneša sākumā latvietis izpelnījās bargu kritiku no Warriors galvenā trenera Dona Nelsona.

Biedriņš šosezon piedalījies tikai 33 spēlēs, kurās vidēji guvis 5,0 punktus un izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas.

Latvietis realizējis tikai 4 no 25 izpildītajiem soda metieniem, sasniedzot 16 procentu precizitāti. Pašlaik NBA antirekords soda metienu realizācijā, izmetot vismaz 20 metienus, pieder Garfildam Smitam no Bostonas Celtics komandas, kurš 1971./72. gada sezonā realizēja sešus no 31 soda metieniem, sasniedzot 19,4 procentu precizitāti.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā Warriors ar 17 panākumiem 62 aizvadītajās spēlēs joprojām ieņem priekšpēdējo, 14. vietu un oficiāli zaudējusi cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!