65 gadu vecumā miris slavenais krievu aktieris Oļegs Jankovskis, zaudējot cīņu ar vēzi, kas aktierim tika atklāts pagājušā gada beigās.

Šī gada janvārī aktieris apmeklēja ārstus Vācijā, bet pēc tam turpināja ārstēšanos Maskavā. Veselības problēmu dēļ aktieris bija spiests atteikties no vairākām lomām teātrī Ļenkom, tomēr februārī Jankovskis atgriezās uz skatuves, spēlējot Ževakina lomu izrādē Precības.

10. aprīlī Jankovskim kļuva slikti izrādes vidū, aktierim nespējot turpināt spēlēt savu lomu.

Jankovskis atstājis ievērojamu mantojumu padomju un Krievijas teātra un kinomākslā. Kopš 1975. gada viņš bijis vadošais aktieris teātrī Ļenkom, kā arī piedalījies neskaitāmās filmās.

Starp slavenākajiem aktiera darbiem ir Andreja Tarkovska Spogulis un Nostaļģija, kā arī tādas padomju laiku klasikas, kā Tas pats Minhauzens, Parasts brīnums, Bāskervilu suns, Lidojumi sapnī un īstenībā, Māja, kuru uzcēla Svifts, Kreicera sonāte, Nogalināt pūķi un daudzas citas.

Jankovskis dzimis 1944. gada 23. februārī Džezkazgānā, Kazahijas PRS. Pēc tēva nāves ģimene pārcēlās uz Krieviju, kur Jankovskis sāka nodarboties ar teātra mākslu. Kopš otrā kursa laikiem Jankovskis bija precējies ar aktrisi Ludmilu Zorinu, un pārim ir viens dēls - aktieris un kinorežisors Filips Jankovskis.

Foto: Sota Cimena Group.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!