Foto: Mango
Finanšu ministrs Einars Repše (attēlā), kura ekstravagantais ādas uzvalks kopš aizvadītā gada rudens piesaistījis gan sabiedrības, gan kolēģu uzmanību, par saņemto kritiku savas ģērbšanās stila sakarā nav apvainojies un no iemīļotā uzvalka atsacīties negrasās.

"Ja kādam ir vēlēšanās, var taču runāt par jebko," savam uzvalkam veltītās piezīmes  ar platu smaidu laikrakstam Neatkarīgā komentējis Repše un atzinis, ka savu apģērbu netaisās mainīt līdz pat vasarai.

"Pasarg Dievs! Viņš tik labi izskatās! No lupatām darināts uzvalks pēc tādas valkāšanas jau sen izskatītos patiešām nožēlojami. Vasarā, tad kad būs karsts un nāksies pāriet uz vasaras uzvalku - tad. Tas ir mans labākais uzvalks! Tik ērts!" savu, acīmredzot, mīļāko apģērba gabalu raksturojis politiķis.

Finanšu ministrs paudis pārliecību, ka uzvalkā viņš izskatās lieliski un izceļas uz citu fona. "Es neatbalstu atsevišķu stila speciālistu aizraušanos ar no lupatām darinātiem uzvalkiem," norādījis Repše, un uz laikraksta jautājumu, kuri tad valkā "no lupatām" darinātu apģērbu, attrauca: "Piedodiet, bet visi, izņemot mani!"

Tāpat Repše mierīgi uztver gan savu kolēģu, gan mediju izteiktos pārmetumus, ka ādas uzvalka nēsāšana var radīt nepareizu iespaidu par Latvijas finanšu ministru kā valsts pārstāvi. "Tā lieta ir tikai cilvēku galvās, tā ir pilnīga nosacītība. Ja mēs kādreiz nemēģinātu mainīt pieņemtā robežas, tad mēs nekad neattīstītos," filozofiski pamācījis finanšu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!