Foto: F64

Ceturtdien mājaslapā Rokasgramata.com tika publicētas Ventspils mēra Aivara Lemberga (attēlā) bankas kontu izdrukas, kas ļauj ieskatīties viņa dzīvesveidā laika posmā no 2000. līdz 2006. gadam un gūt pilnīgāku priekšstatu par viņa pretrunīgi vērtēto personību.

Par to, ka Lembergs ir patiešām gādīgs tēvs, var pārliecināties, izsekojot viņa pārskaitījumiem savām atvasēm Līgai un Anrijam Lembergiem - regulāri abiem bērniem tiek veikti dažāda apjoma konta papildinājumi, bet, piemēram, 2006. gada 24. martā Lembergs bērniem pārskaitījis katram pa vienam miljonam latu.

Neraugoties uz to, ka visu ģimenes locekļu kontos regulāri apgrozās lielas naudas summas, Anrijs un Aivars tomēr ir diezgan uzmanīgi, kārtojot lietas arī par visnotaļ niecīgām summām - 2005. gada nogalē viņš Ventmalas garāžu īpašnieku kooperatīvam samaksājis biedru naudu 135 latu apmērā, bet jau pēc nedēļas Anrijs viņam šo summu atmaksājis.

Nevar apšaubīt arī Lemberga gaumi - lielāko daļu pirkumu, kas parādās kontu izdrukās, viņš veicis tikai pazīstamu zīmolu veikalos, turklāt galvenokārt ārpus valsts robežām. Izrakstos vairakkārt parādās Londonas luksusa preču veikals Harrods, kurā par atsevišķiem pirkumiem tērēti vairāk nekā desmit tūkstoši latu.

Tāpat Lembergs iepircies Gianni Versace, Dolce&Gabbana, Chanel un citu pazīstamu zīmolu veikalos, bet 2004. gada oktobrī viņš, viesojoties Parīzē, netālu no Elizejas laukiem par vairāk nekā 13 tūkstošiem latu iepircies Escada zīmola veikalā, kas, kā zināms, specializējas ekskluzīvu sieviešu apģērbu tirdzniecībā.

2005. gada maija nogalē Lembergs uzturējies Minhenē, kur aptuveni 500 latus iztērējis Thomas Schuhe apavu veikalā, kas, kā liecina internetā atrodamā informācija, pārdod sieviešu apavus.

Ne mazums līdzekļus Lembergs ieguldījis arī savā veselībā, ko apliecina pārskaitījumi kādai Šveices klīnikai - 2004. gada un 2006. gada sākumā viņš Clinique La Prairie veicis 10 000 latu lielas iemaksas, kā arī regulāri iepircies dažādās ārvalstu bioaptiekās, bet SIA Elsana viņš kā avansu par slapjo pirti 2005. gada vasaras sākumā samaksājis 2400 latus.

Gana lielu artavu Lembergs devis arī pašmāju populārās mūzikas attīstībā - 2005. gada augustā viņš kādai producentu apvienībai pārskaitījis vairāk nekā septiņus tūkstošus, kā maksājuma mērķi norādot tīņu popgrupas C-Stones turpmākās attīstības koncepcijas realizāciju 2005. gadā. Ar šo grupu Lembergam vienmēr bijušas īpašas attiecības, un ne velti grupas dalībnieki savulaik intervijās atzinuši, ka Lembergs uzskatāms par grupas "tēti".

Atbalstot kultūru, Lembergs nav aizmirsis arī par ieguldījumu grāmatniecībā - 2006. gada februārī viņš 500 latus ziedojis Mavrika Vulfsona piemiņas grāmatas izdošanai, bet dienu vēlāk viņš tūkstoš latus ziedojis izdevniecībai Nordik kā atbalstu grāmatai Latviešu karavīrs zem Krievijas impērijas, padomju Krievijas un PSRS karogiem.

Zināmas rūpes Lembergs izrādījis arī par Latvijas aktieriem - 2005. gadā pāris dienas pēc Ziemassvētkiem viņš veicis pārskaitījumu Uldim Dumpim 100 latu apmērā, kā maksājuma mērķi norādot "palīdzība" , bet 2006. gada vasarā viņš fondā Turies, Eidi! kā ziedojumu Eduardam Pāvulam ieskaitījis 1000 latus (Pāvuls nomira 20 dienas pēc šī maksājuma veikšanas).

Savās rūpēs Lembergs nav aizmirsis arī par savu artavu dieva kalpiem, piemēram, 2002. gada septembrī Meņģeles evaņģēliski luteriskajai draudzei kā finansiālo palīdzību pārskaitot 400 latus.

Banku kontu izraksti liecina, ka Lembergs ir liels preses mīļotājs - 2006 .gada maijā no viņa konta veikta virkne maksājumu dažādām pašmāju preses izdevniecībām, piemēram, žurnālam Santa viņš pārskaitījis 3093 latus. Interesanti, ka dažus mēnešus vēlāk tieši šis sieviešu žurnāls publicēja pirmo Anrija Lemberga interviju, kurā viņš pirmo reizi latviešu lasītājiem stāstīja par to, kā ir būt Ventspils vadītāja dēlam.

Tāpat Lembergs dāsni maksājis tādām preses izdevniecībām kā Limbažu rajona laikrakstam Auseklis , Saldus zeme , A/S Lauku Avīze , laikrakstam Diena, Balvu vaduguns, Brīvā Daugava, krieviski iznākošajam slavenību ziņu žurnālam ŽZL un citiem, kopā laika posmā no 2005. gada 15. maija līdz 18. maijam dažādām izdevniecībām pārskaitot vairāk nekā 25 tūkstošus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!