Foto: Mango
Kopš kādreizējais ārsts un Lietuvas veselības ministrs Antanas Vinkus ir pilnvarots Latvijā pildīt vēstnieka pienākumus, viņš viens paveic to, ko vairākas sabiedrisko attiecību un reklāmas aģentūras dara mēnešiem.

Lietuvas vēstnieka rosīšanos un labo gribu bija pamanījusi arī Cicerona balvas žūrijas komisija, kas Vinkusam piešķīra Cicerona goda nosaukumu par Latvijas kultūras starptautisko attiecību vecināšanu.

Vinkus nav no tiem, kas ilgi gozēsies slavas saulītē un saņēmis balvu viņš vēl aktīvāk sācis reklamēt un iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar Lietuvas infrastruktūru, kultūru un tūrisma iespējām. Viņš nulle kā pieņēmis Lietuvas vēstniecības apartamentos pilsētas Trakai vadošās amatpersonas un uzņēmējus, kuri uz Rīgu bija ieradušies, lai iepazīstinātu Latvijas tūrisma aģentūras ar jaunu tūrisma un atpūtas maršrutu pa senatnīgajām pilīm, ezeriem, atpūtas kompleksiem un SPA centriem Traķos.

Viesi sev līdzi bija paņēmuši ne tikai nacionālos ēdienus - sieru ar medu, skudru pūzni, cepelīnus. Ciema kukuļa neiztrūkstoša sastāvdaļa bija Trakai spirtotie dzērieni, kas gatavoti no dažādiem uzlējumiem - medus un ārstnieciskajiem augiem.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!