Foto: Mango
Naktī no 22. uz 23. janvāri, kad Ventspils Olimpiskā centra viesnīcā jautrība sita augstu vilni, viesnīcā kopā ar mūziķiem atradās arī garnadži, kas centās iejusties kopīgajā mūziķu atmosfērā, tēlojot viņu draugus, taču jau no rīta Ventspils policija meklēja vairākas personas, kuras tur aizdomās par zādzībām no mūziķu numuriņiem.

Tā kā izklaides portāls Mango ballējās kopā ar mūziķiem līdz pat vēlai naktij, arī fotogrāfijās esam iemūžinājuši visas personas, kas atradās viesnīcas kafejnīcā un vestibilā. No rīta saņēmām zvanu no Daugavpils oranžā kora menedžera Jāņa Auzāna, kurš atklāja, ka dosies uz Mango Ventspils naktsmītni, lai kopā aplūkotu ballītes fotogrāfijas un pārliecinātos, cikos viņa numuriņā vēl atradās portatīvais dators.

Auzāns atbrauca un, aplūkojis foto, secināja, ka 24.00, kad Mango viesojās Daugavpils koristu numuriņos, dators vēl atradies somā pie gultas. Jānis atklāj, ka datorā bija vērtīga informācija par kora darbību - dažādi dokumenti un līgumi. 

Kopā ar dziedātāju Ivo Fominu un Ventspils policiju aplūkojām fotogrāfijas, kurās skaidri varēja pamanīt divas neatpazīstamas personas, kas, ienākot viesnīcā, dēvējušas par Kristapa Krievkalna draugiem.

Ivo Fomins ir šokā par notikušo, jo viņam naktī no numuriņa pazudis mobilais tālrunis. "Telefonā bija visa mana dzīve, visi kontakti," noskumis ir Ivo. Dziedātājs vēršas pie visiem cilvēkiem, kuri viņam sūtījuši piedāvājumus par koncertiem, lai viņi mēģina sazināties ar dziedātāju atkārtoti, jo Ivo vairs neatceras adresātus, kas sūtījuši telefonīsziņas ar aicinājumu Ivo sniegt koncertu.

Par laimi dziedātājs savu tālruņa numuru jau nobloķējis, un garnadzis nevarēs pa to norunāt lielu rēķinu. Ventspils policija jau sākusi izmeklēšanu, bet norāda uz lielu mīnusu, jo Ventspils Olimpiskā centra viesnīca nav aprīkota ar videonovērošanas iekārtām.

Kā noskaidrojās vēlāk, garnadži aptīrījuši ne tikai Ivo Fominu un Jāni Auzānu, bet arī citas personas, kuru vārdi pagaidām netiek atklāti. Mango sekos līdzi notikumiem un informēs, kā veiksies garnadžu aizturēšanas process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!