Foto: AFP/Scanpix
Īsi pirms mirušā „popmūzikas karaļa” Maikla Džeksona bērēm Vatikānā aizsākušās karstas debates – baznīckungi ar pāvestu Benediktu XVI (attēlā) priekšgalā sākuši apspriest mūziķa iecelšanu svēto kārtā.

Neizturējuši sabiedrisko spiedienu, mācītāji pilnā nopietnībā apspriež Džeksona kanonizāciju, lai gan, kā izskan ārvalstu presē, nevis aiz cieņas pret Džeksona ieguldījumu pasaules popmūzikā, bet gan lai kārtējo reizi publiski nodemonstrētu katoļu baznīcas varenību un augstsirdību.

„Milzīgā rezonanse pasaulē, ko izraisījusi priekšlaicīgi mirušā mākslinieka nāve, likusi Vatikānu nopietni aizdomāties par Maikla Džeksona kanonizāciju," presei pastāstījis baznīcas advokāts monsinjors Buonaselta, kuram uzticēts sagatavot dokumentus šai delikātajai procedūrai. „Nedrīkst ignorēt vispasaules sēras un tautu satraukumu, ko izraisījusi mākslinieka nāve. Ļaudis lūdz dziedātāja kanonizāciju!"

Monsinjors atzinis, ka kanonizācijas procesā nāksies risināt veselu virkni problēmu. „Galvenā no tām nav Džeksona apsūdzības pedofilijā, bet gan viņa ticība. Ir jāpārbauda kanonizācijas procedūrā ļoti svarīgs fakts: vai Džeksons bija katolis, vai tomēr piederēja kādai citai ticībai. Precīzas informācijas šajā sakarā mums nav," teicis Buonaselta.

Tikmēr tiek ziņots, ka atvadīšanās ceremoniju no Džeksona Amerikas Savienotajās Valstīs noskatījušies 31 miljons televīzijas skatītāju. Ceremoniju no Losandželosas koncertzāles pārraidīja 19 televīzijas visā valstī, turklāt daudzi to noskatījušies internetā, bet šie rādītāji statistikas datos neatspoguļojas.

Šis ir trešais skatītākais raidījums ASV televīzijas vēsturē. 1997. gadā princeses Diānas bēres noskatījās 33,2 miljoni amerikāņi, savukārt 44. ASV prezidenta Baraka Obamas inaugurāciju šī gada janvārī - 38 miljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!