Foto: F64

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas medijos tika publicēta ziņa par dziedātāja Gunāra Kalniņa laulībām ar draugu Daini Zariņu jeb Danielu. Sazinoties ar pašu dziedātāju, izklaides portāls Mango noskaidroja, ka šīs runas neatbilst patiesībai.

„Parasti apgalvojumus par precībām (it īpaši par laulībām starp viena dzimuma pārstāvjiem) profesionāļi sniedz tad, kad viņu rīcībā ir faktu apstiprinoši dokumenti," par ziņas pirmavota - žurnāla Vakara Ziņas žurnālistu - neprofesionalitāti sašutis ir Kalniņš, un atklāj, ka jau sazinājies ar advokātu par iespēju uzsākt tiesas procesu par neslavas celšanu, jo publiskotā informācija ir „zemiski meli".

Jautāts, vai fakts par dziedātāja laulībām ar vīrieti, ir žurnālistu izdomājums, Kalniņš atzīst, ka vienīgais fakts, kas patiešām atbilst patiesībai, ir tas, ka viņš vairs nedzīvo Latvijā. Tāpat baumas ir tās, ka viņš strādājot apkalpojošajā sfērā kādā viesnīcā.

Īpaši sašutis mūziķis ir par to, ka viņa popularitātes dēļ cietusi gan Kalniņa, gan viņa drauga Daniela ģimene. „Viņi piekabina man klāt cilvēku, kuram arī ir ģimene, kas tagad pret savu gribu tiek ierauta šajā „šļurā" un kam jātiek galā ar sekām. Ja rakstāt par mani un, vēl jo vairāk, tādus skaļus apgalvojumus, kas ceļ man neslavu, padomājiet, kā uz to reaģēs mani vecāki, vecvecāki un krustbērni," medijus aicina dziedātājs un pauž nožēlu, ka latviešu sabiedrība ir „gana slima, lai ķertos pie rīkles arī viņiem, kaut gan viņi ne pie kā nav vainīgi".

Vakara Ziņu publicētais raksts bija balstīts uz to, ko it kā teikuši Kalniņa draugi. Pats dziedātājs sarunā ar Mango atzīst, ka „šīs baumas visticamāk ir radījis kāds slims cilvēks", un atsaukšanās uz „draugiem" vai „tuvu stāvošām personām" ir vecs žurnālistu triks, kā padarīt ziņu ticamu.

„Kāre pēc sensācijas ir lielisks veids, kā kompensēt savu neizdevušos dzīvi, savus nepiepildītos sapņus. Latvijas sabiedrībai tas ir īpaši izteikti - no sākuma celt uz pjedestāla un pēc tam garīgi masturbēt, skatoties, kā šis cilvēks krīt," atzīst Kalniņš un brīdina sensāciju kāros žurnālists, ka dzīvē viss ļaunais nāk atpakaļ.

VZ man neuzdeva nekādus jautājumus - viņi vienkārši izgrieza dažas atbildes no decembrī žurnālā Ieva publicētas intervijas, samontēja to visu kopā un beigās tas izskatās pēc „redz, kā mēs pie tējas papļāpājām". Neesmu neko komentējis arī žurnālam Kas Jauns (Neilgi pirms VZ publikācijas arī Kas Jauns publicēja rakstu, kurā apgalvoja, ka Kalniņš mīlestības dēļ pametis Latviju un devies uz Spāniju pie drauga. - Red. piez.)," atklāj Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!