Foto: F64

Savulaik populārā televīzijas raidījumu vadītāja un dažādu šovu dalībniece Dagmāra Legante (attēlā) jau labu laiku vairs negozējas publiskajā telpā – vienīgā iespēja viņu redzēt ir, apmeklējot Dailes teātra izrādi Lodes pār Brodveju vai viņas vadītu pasākumu, bet visu savu brīvo laiku Legante velta fotografēšanai.

"Fotografēšana man ir nopietna aizraušanās. Tā ir lieta, kas mani saista, un es vēlos šajā jomā attīstīties," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Legante un atzīst, ka, iespējams, paies vēl daudzi gadi, kamēr viņa sasniegs to līmeni, kuru vēlas, un iegūs savu rokrakstu.

Uz jautājumu, vai viņa, līdzīgi daudziem citiem jaunajiem fotomāksliniekiem, neplāno veidot savu darbu izstādi, Legante pieticīgi atsmej, ka viņas krājumos vēl neesot tik daudz darbu, lai tos izstādītu. "Kad būs sakrājušās daudz fotogrāfiju, kuras man pašai patīk, un ja cilvēkiem būs interese tās redzēt, tad noteikti par to domāšu. Kāpēc ne?" stāsta Legante un piebilst, ka tagad gan fotografēšana, gan darbu izstādes kļuvusi par modes lietu, kam viņa nevēlas akli sekot.

"Fotografēšana man ir salīdzinoši jauna sirdslieta, ar ko aizrāvos nesen. Man vēl nav izveidojies savs stils, tāpēc ir jāpagaida," atzīst Legante, kura fotografēšanu apgūst galvenokārt pašmācības ceļā un konsultējoties ar saviem draugiem fotogrāfiem.

Savulaik Legante piedalījušies gan šovā Dejo ar zcvaigzni 2, gan Baltijas valstu realitātes šovā Džungļu zvaigzne, kurā viņa sīvā konkurencē izcīnīja uzvaru. Šobrīd Legante par atgriešanos televīzijas ekrānos nedomā un atklāj, ka nekādi interesanti piedāvājumi no pašmāju televīziju puses arī nav izskanējuši.

Pirms pāris gadiem Legante devās uz Ameriku, kur apguva aktiermeistarību, bet laikā, kad daudzi pašmāju šovbiznesa darboņi pamet Latviju, lai meklētu panākumus citās valstīs, Legante atzīst, ka viņai tepat darbu pietiekot. Viņa nenoliedz, ka tuvākā vai tālākā nākotnē viņa varētu uz kādu laiku doties padzīvot vai pamācīties ārzemēs. "Fotografēšanu es, piemēram, varu mācīties jebkurā pasaules nostūrī," smejas Legante.

Laikā, kad visapkārt plosās dažnedažādas ikgadējās rudens saslimšanas, Legante kā katru gadu, mammas mudināta, sapotējusies pret gripu, tomēr uzskata, ka galvenais priekšnosacījums veselības saglabāšanai ir regulāri ievērots veselīgs dzīvesveids un pašiedvesma.

"Man liekas, ka cilvēkiem nevajag pārspīlēt. Ja cilvēks panikos par gripu, viņš arī saslims - labāk vienkārši uzturēt veselību, dzerot tējas, medu, ēdot pietiekami vitamīnus un tā tālāk," uzskata Legante.

Viņa pati katru rītu dienu sāk ar krūzi silta ūdens, kam pievienota tējkarote medus un ženšeņa sakne. "Tas atmodina čakras un palīdz organismam sagatavoties dienai," novērojusi Legante, kura ikdienā gan sporto, gan cenšas izvēlēties veselīgu uzturu, tāpēc, trīsreiz pārspļaujot pār plecu, smejas, ka slimības viņu tik viegli neķer. "Veselību nevar uzturēt kampaņveidīgi - tas jādara visu laiku."

Foto: AFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!