Foto: AFP/Scanpix
Pazīstamais kolumbiešu izcelsmes rakstnieks, Nobela prēmijas laureāts Gabriels Garsija Markess raksta jaunu romānu, ziņo ārzemju mediji. Romāns būs par mīlestību. "Markess uzrakstījis četrus variantus un tagad cenšas no katra paņemt labāko," atklāj 82 gadus vecā rakstnieka kolēģis un tuvs draugs Plinio Mendosa.

Rakstnieka draugs atzinis, ka Markess pret sevi un savu darbu kļuvis ārkārtīgi prasīgs un kritisks. Baumas par to, ka darbs pie jaunā Markesa romāna ir tuvu noslēgumam, parādījās šī gada sākumā, bet literatūras aģenti rakstniekam paziņojuši, ka grāmatas izdošanas datums vēl nav nozīmēts.

Pirms diviem gadiem visievērojamākais maģiskā reālisma pārstāvis paziņoja, ka vairs nerakstīs. 2006. gadā Markess atklāja, ka "pirmo reizi mūžā nav uzrakstīta ne rindiņa". Romāna Simts vientulības gadi (1967) autors atzinis, ka īslaicīgā radošā pauze nav bijusi saistīta ar iedvesmas trūkumus, bet gan ar nepietiekamu entuziasmu. "Man nekad nav bijušas problēmas ar grāmatu sižetiem, bet cilvēki ir pamanījuši, ka es savos darbos vairs neieguldu dvēseli," atzinis Markess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!