Foto: F64
Šobrīd Latvijā uzturas viens no Krievijā populārākajiem aktieriem Ivars Kalniņš (attēlā), kurš dzimtenē ir rets viesis – viņš lielāko daļu laika pavada Krievijā, kur piedalās dažādos kino un TV projektos, kā arī ar viesizrādēm braukā pa visu pasauli.

Sarunā ar izklaides portālu Mango aktieris stāsta, ka šobrīd atpūšas savās lauku mājās, kur lasa gurķus un pļauj zāli. "Šo to darbojos un kasu vēderu. To es daru katru vasaru - kārtīgi kasu vēderu, lai ziemā tas nav jādara," smejas Kalniņš, kurš kopā ar sievu, juristi Lauru, uzturoties Latvijā, paspējis apmeklēt arī Jaunā viļņa atklāšanas pasākumu Jūrmalā.

Uz jautājumu, vai viņš nenožēlo, ka darba dēļ daudz laika pavada šķirti no savas ģimenes, it īpaši tagad, kad pasaulē nācis aktiera piektais bērns - meitiņa Vivjena, Kalniņš atzīst, ka labprāt dzīvotu un pelnītu iztiku Latvijā, bet tas dažādu iemeslu dēļ gluži vienkārši nav iespējams.

"Ja dzimtene mani nebaro, maize ir jāpelna citur, un es to daru. Šo pašu jautājumu jūs varat uzdot arī hokejistiem, kas spēlē ārzemju klubos, vai celtniekiem, kuri strādā Īrijā. Cilvēki gluži vienkārši vēlas dzīvo cilvēka cienīgu dzīvi, bet, ja tas nav iespējams šeit, viņi dodas prom," skaidro Kalniņš un atzīst, ka ar savu darbu svešumā nopelna pietiekami, jo citādi to nedarītu, bet, ja te būtu pienācīgi piedāvājumi, viņš tos pieņemtu un karjeru turpinātu dzimtenē.

Pret to, ka pēc rudenī paredzētājām Saeimas vēlēšanām valstī kaut kas varētu mainīties, Kalniņš izturas skeptiski. "Es neko daudz nezinu par šiem cilvēkiem, kuri kandidē, bet, atklāti sakot, es uzskatu, ka ir pilnīgi vienalga, kas ir pie varas Latvijā, jo visu nosaka starptautiskās organizācijas, un tāda pundurvalstiņa kā Latvija vēstures mehānismā neko nespēj ietekmēt," vērtē Kalniņš.

Protams, arī viņš kā viens no populārākajiem pašmāju aktieriem ir vairakkārt gadu gaitā saņēmis piedāvājumus no dažādiem politiskajiem spēkiem kandidēt vēlēšanās, bet Kalniņam darbs politikā vairs neliekas interesants.

"Esmu šo lietu izbaudījis un zinu, kas notiek tur gaiteņos. Esmu sapratis, ka tā nav mana stihija," atzīst aktieris, kurš pusgadu 6. Saeimas laikā bija viens no deputātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!