Šonedēļ Vācijas radiostacijās nonākusi populārā vācu šlāgermūzikas dueta Klaus & Klaus (attēlā) vāciski iedziedātā Raimonda Paula un Guntara Rača dziesma "Cāļus skaita rudenī". Vācu versijai dziesmai dots nosaukums Hummelflug, kas latviski nozīmē "Kamenes lidojums".

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Hummelflug_VPB.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Kā informē Mikrofona ierakstu pārstāvji, par dziesmas tulkošanu vāciski ar izdevniecību vācu izdevēji sazinājušies jau šīs vasaras sākumā, kad arī tika uzsākts darbs pie šīs versijas.

Duets Klaus&Klaus ir Vācijā pazīstama grupa, kas izdevusi 36 veiksmīgus singlus un 11 pilnus albumus, kā arī pārdevuši vairākus miljonus savu ierakstu kopiju. Klaus&Klaus pārstāvis un menedžeris Gecs Kiso uzskata, ka tas ir potenciāls šī gada hīts un gūs vērā ņemamus panākumus jau Oktoberfest laikā.

Savukārt maestro Raimonds Pauls, komentējot jauno versiju, ir lakonisks, bet arī neslēpj savu prieku par šo jauko notikumu: "Vācieši zina, ko dara. Tas, protams, nav nekāds muzikāls šedevrs, taču tas ir cienījami ierakstīts un atbilstoši tam, ko pieprasa Vācijas šlāgermūzikas tirgus."

Sīkāku informāciju par vācu duetu meklējiet Klaus&Klaus mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!