Foto: Wikipedia
Polijas prokuratūra pirmdien izvirzījusi apsūdzības pret rokmūziķi Adamu D., kurš, aizskarot katoļticīgo poļu svētākās jūtas, kādā no koncertiem publiski saplēsis Bībeli, ziņo vietējā prese.

Lai gan presē netiek minēts vainīgā īstais vārds, zināms, ka tas ir populārās poļu blackened death metal žanrā spēlējošās grupas Behemoth līderis, kura īstais vārds ir Adams Darskis un kurš uzstājas ar pseidonīmu "Nergal" (pēc babiloniešu dievības vārda).

Apsūdzības izvirzītas tikai tagad, bet pats incidents noticis 2007. gada septembrī kādā no Gdiņas pilsētas klubiem. Toreiz, pēc aculiecinieku vārdiem, emocionālā uzplūdā mūziķis saplēsis Bībeli un fragmentus izmētājis publikā.

Lai gan formāli mūziķim prokuratūra pieprasa divus gadus ilgu cietumsodu, pagaidām Polijā nav bijuši precedenti, kad cilvēkam par "vārda, ticības un izpausmes brīvības" pārkāpšanu būtu piespriests reāls cietumsods. Tomēr iespējams, ka tiks ņemti vērā grupas mūziķu iepriekšējie pārkāpumi, kas saistīti ar sektantismu, sātanismu un aicinājumu nogalināt poļu politiķus.

Grupa Behemoth dibināta 1991. gadā, un līdz šim tā izdevusi deviņus studijas albumus. Jau gandrīz desmit gadus Behemoth ir starptautiski atzīta grupa, kas joprojām aktīvi koncertē daudzos metāla mūzikas festivālos pasaulē, tostarp divas reizes arī Latvijā.

Mango jau ziņoja, ka kristiešiem pēdējā laikā jāpārdzīvo ļoti smagi triecieni no mūziķiem. Nerunājot par visai brīvdomīgajiem metālistiem, pagājušā mēneša beigās sers Eltons Džons kādā intervijā paziņoja, ka Jēzus Kristus ir bijis "inteliģents gejs".

Ieskatam grupas Behemoth daiļradē piedāvājam noskatīties dziesmas Ov Fire and the Void videoklipu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!