Foto: F64
Viens no populārākajiem hiphopa izpildītājiem Latvijā Ozols jeb Ģirts Rozentāls (attēlā) šonedēļ izmēģinājis spēkus muzicēšanā uz ielas, bet gaidīto garāmgājēju atsaucību nav guvis – pusstundas laikā viņam izdevies nopelnīt tikai nepilnu latu.

Izklaides portāls Mango no kādas reklāmas aģentūras, kas vēlējās palikt anonīma, saņēma 20. maijā uzņemtu videomateriālu, kurā Ozols redzams, kopā ar vēl diviem puišiem - Nātri un Kārli Feldmani, muzicējam kādā Rīgas tunelī.

Kā liecina videomateriāls, tikai retais no garāmgājējiem ievērojis, ka viens no ielu muzikantiem ir reperis Ozols, bet ziedot naudiņu muzikālajiem puišiem vēlējušies vien daži cilvēki.

Vairums no tiem, kuri ielu muzikantā atpazina zināmu popularitāti iemantojušo Ozolu, nevis apstājušies, lai ziedotu kādu santīmu, bet gan satraukušies metuši līkumu trijotnei.

"Tā bija ļoti interesanta pieredze un eksperiments. Atzīšu, satraucos pat vairāk, nekā izejot uz skatuves. Uzstāties ir grūtāk, kad cilvēki iet tev garām - esmu pieradis uzstājoties redzēt klausītāju sejas. Tomēr esam apmierināti," pēc pusstundu garās muzicēšanas uz ielas atzinis pats Ozols.

Reperis, spēlējot 30 minūtes pilsētas tunelī, nopelnīja 80 santīmus, un, pieņemot, ka teorētiski līdzīgi iespējams nopelnīt katru pusstundu, viņa mēneša alga kā ielu muzikantam būtu aptuveni 250 latus liela, ja viņš spēlētu astoņas stundas katru darba dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!