Autoritatīvais britu mūzikas žurnāls New Musical Express publicējis sarakstu ar labākajiem albumiem, kas tapuši pēdējās desmitgades laikā. Sarakstu ar piecdesmit labākajiem albumiem sagatavojuši žurnāla redakcijas darbinieki.

Labāko albumu hitparādes augšgalā, pēc ekspertu vērtējuma, ierindots Ņujorkas grupas The Strokes debijas albums Is This It, kas izdots 2001. gadā. Iznākšanas gadā tas saņēma lieliskas kritiķu atsauksmes un vairākas aptaujās tika nominēts kā gada labākais albums.

Desmitgades reitinga otrajā vietā iekļuvis Pītera Dohertija pirmās grupas The Libertines debijas albums Up the Bracket, kas nāca klajā 2002. gadā. Lielbritānijā albums ātri vien ieguva "zelta statusu", kas grupai ļāva kļūt par vienu no vadošajiem indie mūzikas kolektīviem, bet drīz vien Dohertijs nodibināja vēl populārāku grupu Babyshambles.

Līderu trijnieku noslēdz skotu grupa Primal Scream ar savu 2000. gada albumu XTRMNTR. Iznākšanas gadā NME aptaujā tas tika atzīts par otro labāko gada albumu, bet Lielbritānijas pārdotāko albumu topā tas ierindojās trešajā vietā.

Pirmajā desmitniekā vēl iekļautas tādas grupas kā Arctic Monkeys, Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey, Arcade Fire, Interpol, The Streets un Radiohead.

Kā vēsta britu laikraksts The Guardian, grupas The Strokes solists Džulians Kasablankass (attēlā) uz šādu atzinību reaģējis ar pašironiju. "Vai tas nozīmē, ka mūzikā tie bijuši labie desmit gadi vai sliktie desmit gadi? Es nezinu, neesmu labs tiesnesis, spriežot par savu darbu. Taču es nodomāju, ka tas ir lieliski, kad es to uzzināju."

Visu piecdesmit labāko albumu sarakstu varat apskatīties šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!