Foto: Publicitātes foto
Dziedātāja Natālija Tumševica (attēlā) studē Maskavas Valsts universitātē biznesa menedžmentu un šogad iegūs apvienoto bakalaura-maģistra grādu. Natālija joprojām turpina muzicēt, bet uzskata, ka izglītība jebkuram cilvēkam ir vajadzīga - viņasprāt, tā paplašina domāšanu un palīdz mākslinieciski izpausties.

Pirmos trīs kursus dziedātāja mācījās Ņujorkā, tad šova Фабрика звезд dēļ nācās ņemt divus akadēmiskos gadus. Paejot šiem diviem gadiem, dziedātāja nolēma turpināt mācības, bet jau tuvāk Latvijai, lai biežāk varētu apciemot sev mīļos cilvēkus.

"Atsākt mācības nebija viegli. Biju atradusi no lekciju apmeklēšanas, referātu rakstīšanas, bet ātri iegāju ritmā. Ņemu arī papildus kursu - biznesa menedžments muzikālajā industrijā, jo tas noderēs man kā mūziķei," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Natālija.

Dziedātāja atzīst, ka mācīties Maskavā sākumā bijis grūti tā iemesla dēļ, ka kursa biedri viņu pazina TV šova dēļ un bija vajadzīgs laiks, lai viņi sāktu meiteni uztvert kā mācību biedru, nevis populāru mūziķi.

"Tagad viss ir kārtībā, kopā ejam uz lekcijām, eksāmeniem un ikdienu pēc lekcijām ejam uz vienu no manā mīļākajām vietām Maskavā - Kosta caffe. Man tā vieta ļoti patīk, jo esmu kafijas fane un tur gatavo ļoti labu kafiju," smejas Natālija.

"Maskava nav tālu no Latvijas, tomēr tur viss ir savādāk. Kā jau visās lielpilsētās, arī Maskavā valda tāds dzīvesveids, kurā visi skrien, darbojas. Cilvēki nesatiekas, lai vienkārši papļāpātu, nevar kā Rīgā sazvanīties un pēc 10 minūtēm tikties. Lai nokļūtu no viena rajona otrā, ir vajadzīgas vairākas stundas. Bieži sanāk būt vienai, tāpēc ļoti ilgojos pēc mājām. Tie ir mani laimīgie brīži Maskavā, kad saprotu, ka vēl mazliet - un braukšu mājās," stāsta Natālija.

Dziedātāja ir liela savas zemes patriote, un, lai kur arī neatrastos, Latvija velk viņu uz mājām. "Cilvēki man bieži jautā, kāpēc konkursos nepārstāvu Krieviju, bet man tas liekas aizvainojoši, jo esmu latviete un man ir svarīgi pārstāvēt savu valsti - to, kurai esmu piederīga. Lai pārstāvētu citu valsti man būtu jāpārkāpj pāri pašai sev un saviem principiem, ko nekad nedaru. Varu mācīties vai rakstīt dziesmas citās valstīs, bet esmu patriote un visur, kur eju, mēģinu prezentēt savu valsti," uzsver Natālija.

"Mana ikdiena Maskavā ir vienkārša. Pieceļos astoņos no rīta, vingroju; man ir būtiski ik rītu vingrot. Dodos uz universitāti, kur pavadu laiku līdz 15:00, seko kafijas pauzes ar kursabiedriem un vokālās vai horeogrāfijas nodarbības," stāsta Natālija.

Ballītes dziedātāja apmeklē tikai tad, ja tās rīko viņas draugi, prezentē koncertu programmas, rīko šovus. Ja šādu notikumu nav, viņa izvēlas brīvo laiku pavadīt mierīgākā veidā.

"Pastaigājos pa parku vai skrienu - tas atkarīgs no enerģijas daudzuma konkrētajā dienā. Ļoti patīk apmeklēt kinoteātri Времена года - tas ir restorāns, kas apvienots ar kinoteātri. Satieku draugus, pasūtām ēdienu un kopā skatāmies filmu. Sajūta tāda pati kā mājās, tikai ir lielais ekrāns un nav jātaisa ēst," priecājas Natālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!