Foto: AFP/Scanpix

Sers Pols Makartnijs (attēlā) atzinis, kas nespēj noticēt, ka viņš un pārējie leģendārās Liverpūles rokgrupas The Beatles dalībnieki izdzīvoja sešdesmitajos gados, jo tolaik viņi lietoja tik daudz narkotiku, ka nespēja skaidri domāt.

Grupas The Beatles bijušais basģitārists atklājis, ka "lieliskais četrinieks" savos ziedu laikos pārāk aizrāvās ar apreibinošajām vielām un nereti aizmiga ieraksta laikā.

"Mēs pārāk daudz lietojām dažādas vielas un bijām galīgi traki," ekskluzīvā intervijā amerikāņu televīzijas ziņu raidījumā Entertainment Tonight sacīja Makartnijs. "Mēs burtiski migām ciet, tik ļoti, ka nebija iespējams pacelt galvu no spilvena."

Tomēr narkotiku reibumā esot radusies bītlu klasiskā dziesma Let it Be, atklāja Makartnijs. "Sapnī es redzēju savu māti, kura tad jau bija desmit gadus kā mirusi, viņa atnāca pie manis un bija ļoti palīdzīga un mierinoša, bija tik jauki viņu atkal redzēt, un viņa teica: "Nesatraucies par to. Lai nu paliek!" Man kļuva ļoti labi, es pamodos un uzrakstīju Let it Be."

Džeimss Pols Makartnijs ir viens no diviem dzīvajiem bītliem (Džons Lenons tika nošauts 1980. gadā, bet Džordžs Harisons 2001. gadā mira no vēža), tomēr 67 gadus vecais mūziķis aktīvi turpina koncertēt un regulāri izdod solo albumus, no kuriem pēdējais - albums Memory Almost Full - iznāca 2007. gadā.

Kā liecina roka vēsturnieku sarakstītās The Beatles biogrāfijas, ar narkotikām grupu iepazīstināja viņu vācu draudzene Astrīda Kirhere, kad sešdesmito gadu sākumā grupai stundām nācās spēlēt mazpazīstamos Hamburgas klubos. Tolaik viņi lietojuši preludīnu jeb fenmetrazīnu, turklāt Makartnijs parasti lietojis četras devas, bet Lenons - piecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!