Foto: Mango

Grupas Prāta vētra dziesma Maybe iekļuvusi Brazīlijas radiostacijas Antena 1 sastādītā 2008. gada simts klausītāju iemīļotāko dziesmu saraksta otrajā vietā, apsteidzot virkni pasaules mūzikas zvaigžņu.

Par 2008. gada labāko dziesmu brazīliešu klausītāji atzinuši grupas Gregorian un dziedātājas Sāras Braitmenas kopīgi ierakstīto dziesmu Join Me, bet aiz latviešu grupas kompozīcijas palikuši tādi slaveni mūziķi kā Selīna Diona, Alīsija Kīsa, Džeimss Blants, Kailija Minoga un virkne citu.

Par šiem sasniegumiem Prāta vētru informējis Brazīlijas izklaides blogs Janelaesc.com, kam grupas solists Renārs Kaupers (attēlā) sniedzis interviju, stāstot par grupas tapšanu, dalību Eirovīzijas dziesmu konkursā un to, kā starptautiskais konkurss palīdzējis grupai attīstīt karjeru ārpus Latvijas.

Kaupers atzinis, ka par Brazīlijas radiostacija topā iegūto otro vietu viņš neko nav zinājis, līdz bloga autors viņam atsūtījis saiti uz dziesmu sarakstu. "Mums tas ļoti glaimo un iepriecina. Mēs nedalām valstis pēc fakta, vai tajās ir Eirovīzija vai nav. Ja cilvēkus dziesma uzrunā, tad pārējam nav nozīmes," brazīliešu klausītāju atzinību vērtējis Kaupers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!