Foto: Mango

Trešdienas vakarā starptautiskajā lidostā Rīga norisinājās trīspadsmitās Rīgas modes nedēļas, kas ilgs līdz 6. novembrim, atklāšana, kuru, kā jau ierasts, plašā pulkā apmeklēja arī sabiedrībā pazīstamas personas.

Šī modes nedēļas atklāšanas vieta bija izvēlēta tāpēc, ka tieši lidosta uzskatāma par pilsētas kosmopolītiskāko vietu, kur satiekas cilvēki no dažādām valstīm un ar dažādām kultūrām.

Lai ļautu pasākuma apmeklētājiem izbaudīt šo sajūtu, atklāšanas pasākums tika rīkots kā improvizēts lidojums, pirms modes skates sākuma lūdzot viesus piesprādzēties, bet pasākuma vadītājs Roberto Meloni sniedza stjuartu iecienītās instrukcijas.

Daudzkultūru atmosfēru modes nedēļas atklāšanas pasākumā ļāva izbaudīt arī trīs spilgtāko Baltijas modes dizaineru jaunāko kolekciju skates - Latviju pārstāvēja Natālija Jansone, Lietuvu - Giedrus Sarkausks, bet Igaunijas vārdu skatē prezentēja Tīna Talumee.

Par muzikālo baudījumu rūpējās gan karstasinīgais itālis Roberto, gan šarmantā dziedātāja Diānas Moon, kā arī dīdžeji, bet pasākuma apmeklētājiem tika dota arī ekskluzīva iespēja nobaudīt jauno Martini dzērienu Gold, kas tapis sadarbībā ar itāļu modes duetu Dolce&Gabbana.

Starp modes nedēļas atklāšanas viesiem varēja sastapt gan aktrisi un producenti Agnesi Zeltiņu, kura pasākumu apmeklēja kopā ar Latvijas blondīņu asociācijas vadītāju Mariku Ģederti, gan politiķa Kārļa Leiškalna kundzi Anitu, kura ieradās draudzeņu un meitas, Edgara Jaunupa jaunās draudzenes, Katrīnas pavadībā.

Tāpat ieradās visur klāt esošais dziedātājs un modelis Markus Riva jeb Miķelis Ļaksa, kurš vakaru vadīja bijušās dažādu šovu vadītājas Ivetas Feldmanes un pirmā pašmāju Playboy "zaķa" Annas Rozītes sabiedrībā, kā arī citi zināmu popularitāti iemantojuši šovbiznesa darboņi.

Protams, modes nedēļas atklāšana nebija iedomājama arī bez populārākās pašmāju stila un modes ekspertes Maijas Silovas (attēlā), kura gan atzina, ka Rīgas modes svētki nav salīdzināmi ar Milānā vai citās modes pilsētās notiekošajiem pasākumiem, tomēr pauda uzskatu, ka ar valsts atbalstu šādi pasākumi popularizētu Latvijas un vietējo dizaineru vārdus pasaulē un piesaistītu arī ārzemju modes darboņu uzmanību.

Galerijā: ieskats 13. Rīgas modes nedēļas atklāšanas svinībās lidostā Rīga (foto: Mango.lv un F64).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!