Foto: Mango

Drīzumā notiks ASV tapušās studentu īsfilmas Omar Saved From Cheating pirmizrāde, bet skatītājiem jau tagad ir iespēja noskatīties filmas treileri un novērtēt latviešu aktrises Agneses Zeltiņas (attēlā) sniegumu šajā kinodarbā.

Zeltiņa, kurai šī gada decembrī apritēs 38 gadi, studentu veidotajā 25 minūtes garajā īsfilmā atveido krievu tautības prostitūtu Lolku jeb īstajā vārdā Natašu, kura savaldzina filmas galveno varoni Omāru.

Filmas laikā tiek izsekots viena vīrieša gaitām dienas garumā. Iesākumā vīrietis iepazīstas ar tipisku Losandželosas dīvu, bet dienas gaitā viņš tiekas arī ar citām sievietēm, tajā skaitā ar Zeltiņas atveidoto "ekscentrisko, bet iejūtīgo" prostitūtu no Krievijas. Filmas noslēgumā Omārs atgriežas pie savas dzīvesbiedres.

"Šī filma ir par vientulību, intuīciju, vainas apziņu un morāles normu noliegšanu attiecībās starp imigrantiem, kuri mitinās Amerikā," vēstīts kinodarba mājaslapā.

Kā liecina uzsaukums kādā mājaslapā, kurā aktieri tiek aicināti uz provēm studijas Caviar Productions veidotajai īsfilmai, par filmēšanos aktieriem nekāda atlīdzība netika paredzēta, bet pašmāju medijos agrāk publicētā informācija liecina, ka uz krievu prostitūtas lomu pieteikušās 30 aktrises.

Filmas mājaslapā sniegts arī latviešu aktrises dzīvesgājums, kurā atklāts, ka viņa piedalījusies dažādos projektos Kanādā, ASV un dažās Eiropas valstīs. Aprakstā minēts, ka modeles karjeru Zeltiņa uzsākusi 18 gadu vecumā, bet teātrim profesionāli pievērsusies pēc tikšanās ar Jaunā Rīgas teātra režisoru Alvi Hermani. Kā izšķirošais punkts viņas karjerā minēta loma leģendārā latviešu režisora Jāņa Streiča 1997. gadā uzņemtajā filmā Likteņdzirnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!