Foto: F64

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) secinājusi, ka populārais LNT svētdienas raidījuma TOP 10 vadītājs Haralds Burkovskis (attēlā) pārkāpis likumu, vienlaikus vadot ziņu raidījumus un ierunājot reklāmas.

Saskaņā ar Latvijas likumdošanu, reklāmās nedrīkst izmantot tādu personu, kuras regulāri vada ziņu vai sabiedrībā aktuālu problēmu raidījumus, tēlus vai balss materiālus, bet Burkovskis, kurš jau ilgstoši vada raidījumu Kā labāk dzīvot? Latvijas radio un TOP 10 LNT, piedalījies dažādu komercfirmu, piemēram, Montāžnieks D, reklāmās.

Burkovskis gan laikrakstam Diena norādījis, ka LNT raidījums TOP 10 esot šovs, nevis ziņu raidījums, tomēr NRTP šādam skaidrojumam nepiekrīt. "Mūsu juristi norādīja, ka tas ir analītisks ziņu raidījums. Viņš nav nekāds šovmenis," portālam Diena.lv skaidrojusi NRTP locekle Dzintra Geka.

Viņa arī norādījusi, ka padomes lēmums neesot politisks. "Ja kādam glauda pa spalvai, tad viss ir kārtībā, bet, tiklīdz glauda pret spalvu, tā apgalvo, ka tas ir politiski angažēts lēmums," atzinusi Geka.

Lai gan NRTP solījusies turpināt lietas izskatīšanu un, iespējams, piemērot soda sankcijas, LNT vadība paudusi atbalstu Burkovska darbībai.

"Haralds Burkovskis ir spilgta personība, kurš sevī apvieno gan filozofisko domāšanas veidu, gan īpašu prasmi sarunāties ar cilvēkiem. Tādu spilgtu personību vienmēr sabiedrībā ir ļoti maz. Uzskatām, ka jāatbalsta katras šādas personības izpausmes brīvība," skaidrojuši telekompānijas pārstāvji, un norādījuši, ka LNT vadība "neuzskata par vajadzīgu ielaisties partejiskās debatēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!