Foto: Publicitātes foto

17. jūnijā Lattelecom birojā, klātesot režisoram un producentam Igoram Lingam, mūziķim Normundam Rutulim un grupas Klaidonis dalībniekiem, tika atklāts Latvijas šlāgerkanāls – pirmais kanāls, kurā 24 stundas diennaktī redzami jautri un melodiski Latvijas šlāgermūzikas video.

„Šlāgermūzika Latvijā ir kā rupjmaize - kaut kas pamatīgs, tradīcijām bagāts un tautā iemīļots. Tā ir mūsdienu tautas dziesma, kas veido daļu no latviešu kultūras, un tieši tādēļ ir pamatoti pelnījusi, lai to var ne tikai dzirdēt radio un atsevišķos televīzijas raidījumos, bet arī, līdzīgi kā pop un rokmūzika, atsevišķā televīzijas kanālā," stāsta Latvijas šlāgerkanāla producents Igors Linga.

„Es atbalstu šāda TV kanāla izveidi, jo, ņemot vērā šlāgermūzikas popularitāti, es brīnos, kādēļ līdz šim tāds nav izveidots. Manuprāt, tā ir lieliska iespēja tiem cilvēkiem, kas varēja šlāgermūzikas video redzēt tikai retu reizi nedēļā, baudīt sev tīkamas dziesmas katru dienu, jebkurā laikā, ieslēdzot Latvijas šlāgerkanālu. Es ceru, ka jaunais šlāgermūzikas kanāls motivēs šī žanra mūziķus ne tikai fonētiski attīstīt sniegumu, bet arī meklēt interesantus vizuālos risinājumus," saka mūziķis Normunds Rutulis.

Latvijas šlāgerkanāls, kas iekļauts Lattelecom interaktīvās TV Paplašinātajā pakā, tiek veidots ciešā sadarbībā ar Latvijas šlāgermūzikas izdevējiem un izpildītājiem, kuriem daudzu gadu garumā izveidojies plašs šlāgermūzikas video ierakstu klāsts. Ja līdz šim daudzu populāru šlāgermelodiju izpildītāji bieži vien palika klausītājiem vizuāli neatpazīstami, tad šlāgerkanāls dod iespēju Latvijas iedzīvotājiem iepazīt šos māksliniekus arī televīzijā, informē Lattelecom pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!