Vācijas tiesa atļāvusi publiski demonstrēt šausmu filmu, kuras pamatā ir reāla vācu kanibāla Armīna Maivesa (attēlā) biogrāfija, kas 2001. gadā nogalināja un apēda savu mīļāko, kurš šim aktam bija brīvprātīgi piekritis.

2006. gadā trilleris bija aizliegts izrādīšanai, jo tiesa lēma, ka filma pārkāpj šobrīd 47 gadus vecā kanibāla privātās dzīves autortiesības. Jaunajā lietas izskatīšanā tiesa tomēr secināja, ka ieguvums sabiedrībai no filmas demonstrēšanas ir nozīmīgāks par kanibāla pretenzijām, ka viņam tiek nodarīts morāls kaitējums.

Filma starptautiskajā kinonomā laista ar nosaukumu Grimm Love, un galvenajās lomās darbojas aktrise Kerija Rasela, kas atveido amerikāņu studenti, kā arī vācu aktieris Tomass Krečmans, kas spēlē kanibālu.

2001. gadā Maivess internetā ievietoja sludinājumu, ka vēlas atrast cilvēku „nogalināšanai un apēšanai". Uz sludinājumu atsaucās Berlīnes inženieris Bernds-Jirgens Brandess, kurš drīz vien arī tika apēsts. Tiesā kanibāls centās pierādīt, ka brīvprātīgu apēšanu vajadzētu traktēt kā eitanāziju, tomēr 2006. gadā tiesa viņam piesprieda mūža ieslodzījumu.

Šis gadījums izraisījis plašu rezonansi sabiedrībā, un par Maivesa „varoņdarbiem" dziesmas sacerējušas tādas grupas kā Rammstein un Marilyn Manson. Arī žurnālā Rīgas laiks par šo gadījumu tika publicēts plašs Ulda Tīrona raksts „Vīrietis, paturēts pie sevis" (2008. gada jūnija numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!