Izklaides portāls Mango ik dienas saņem neskaitāmas vēstules no cilvēkiem, kuri jautā, kad beidzot tiks publicēts raksts par vislielāko un visdziļāko vagīnu. Pēc ilgstošiem pētījumiem redakcija secinājusi, ka sieviete ar vislielāko vagīnu ir jau mirusi.

Tātad pasaulē lielākās vagīnas īpašniece bijusi Kanādā dzimusī skotu izcelsmes milzene Anna Heininga Svāna (1846-1888), turklāt fakts par viņas rekordu ir fiksēts oficiālos dokumentos.

Anna piedzima kā vesela meitenīte, bez jebkādām redzamām novirzēm no normas, bet jau agrā vecumā viņā sāka augt patoloģiskā tempā, līdz 19 gadu vecumā viņas augums sasniedza 233 centimetrus (pēc citiem datiem, tikai 227 centimetri).

Kā ierasts šajā laikmetā, Anna nolēma ar savu kroplību nopelnīt labu naudiņu, tāpēc organizēja šovu, ar ko ceļoja pa visu valsti. Parasti viņa ar mērlenti izmērīja savu vidukli un tad deva salīdzināt kādai no skatītājām - Annas viduklis bija trīs reizes lielāks par vidusmēra sievietes vidukli.

Ceļojumu laikā viņa iepazinās ar ASV prezidenta vārdā nosaukto kapteini Martinu van Burenu Beitsu, pazīstamu arī kā "Kentaki milzi", kura augums bija tikai nedaudz mazāks nekā Annai. 1872. gadā viņi apprecējās, kļūdami par visgarāko precēto pāri pasaulē, turklāt šis rekords vēl līdz šai dienai nav pārspēts.

1879. gada 18. jūnijā Anna dzemdēja 10,6 kilogramus smagu un 85 centimetrus garu bērniņu. Dzemdības bija ļoti grūtas, turklāt bērns piedzima kā kroplītis ar milzīgu galvu un jau pēc 11 stundām nomira.

Kā zināms, visplatākā mazuļa ķermeņa daļa ir galva, bet Annas bērna galvas apkārtmērs bijis 48 centimetri. Tas arī ļauj izskaitļot dzemdes ceļu izstiepumu - 15 centimetri. Ja ņem vērā, ka šis rādītājs parasti ir aptuveni 10 centimetri, Annas vagīnas lielums ir absolūts rekords.

Anna negaidīti nomira miegā dienu pirms savas 42. dzimšanas dienas. Apbedīšanas kantoris uz bērēm atsūtīja parasta izmēra zārku, kas Annai bija par mazu. Uz pareiza izmēra zārku nācās gaidīt trīs dienas, tāpēc Anna tika apbedīta tikai astoņas dienas pēc nāves, 1888. gada 13. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!