Foto: DELFI.ua
Otrdien, 24. augustā, Ukrainas galvaspilsētā Kijevā risinājās kārtējā FEMEN sieviešu tiesību aizstāvju organizācijas akcija, kuras laikā desmit puskailās aktīvistes tika aizturētas, ziņo ukraiņu mediji.

Meitenes kopā ar vietējiem motociklistiem bija devušās ielās, lai akcijas Brīvības gars ietvaros paustu savu attieksmi pret Neatkarības dienu - feministes, kā jau ierasts, bija visai pieticīgi tērptas un, kopā ar motociklistiem dodoties parādē, nekautrējoties demonstrēja krūtis.

Šādas akcijas nepieciešamību viņas skaidroja ar to, ka Neatkarības diena nenozīmē tikai patriotiskas runas un citus oficiālus pasākumus, un šādā veidā meitenes vēlējās ukraiņiem atgādināt, ka tie ir brīvu cilvēku svētki.

"Sievietes vēlas būt brīvas no prezidenta, no varas, no visiem. Mums, sievietēm, ir jābūt brīvām," ukraiņu medijiem savus uzskatus klāstījusi FEMEN līdere Aleksandra Ševčenko.

Vietējās varas iestādes, kurām puskailo meiteņu aktivitātes jau labu laiku šķiet pārlieku anarhiskas, viņu kārtējais izlēciens sakaitināja tik ļoti, ka pret skaistulēm tika sūtīta specvienība, desmit meitenes tika aizturētas un nogādātas milicijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!