Foto: stock.xchng

Lielbritānijas veselības aizsardzības dienests izdevis jaunus norādījumus seksuālās izglītības jomā, kas paredzēti izplatīšanai skolās. Tajos skolniekiem tiek izskaidrots, ka viņiem „ir tiesības” uz seksuālās baudas gūšanu, bet sekss vai pašapmierināšanās divas reizes nedēļā atstās labvēlīgu ietekmi uz viņu sirds un asinsvadu sistēmas darbību, ziņo BBC.

Buklets ar nosaukumu Baudījums izveidots ar veselības mācības skolotāju līdzdalību un paredzēts skolēniem vecumā no 13 gadiem. Buklets izdalīts pasniedzējiem, vecākiem un to organizāciju darbiniekiem, kas strādā ar pusaudžiem.

Brošūras, par kuras devīzi kļuvis sauklis „Viens orgasms dienā un dakteri nevajadzēs", veidotāji atzinuši, ka viņi vēlas papildināt seksuālās izglītības sistēmu skolās un informēt pusaudžus par seksu kā baudas gūšanas veidu.

Viņuprāt, pusaudžu seksuālā audzināšana pārāk ilgi ir koncentrējusies uz "droša seksa" un pastāvīgu attiecību propagandu, bet galvenais iemesls, kādēļ daudzi nodarbojas ar seksu - baudas gūšana - ir ticis aizmirsts.

Brošūras autori atzinuši, ka tā noteikti nav veidota ar mērķi veicināt agrus dzimumsakarus pusaudžu vidū, bet gluži pretēji - tā māca jauniešus zaudēt nevainību un uzsākt seksuālos sakarus tikai tad, kad viņi ir pilnīgi pārliecināti, ka spēs no seksa gūt baudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!