Foto: F64

Mango redakcija no lasītājas Signijas saņēma šādu vēstuli: "Man ir jautājums sakarā par bērna dzimumu. Esmu dzirdējusi, ka Sanktpēterburgā un arī citur var apaugļot sievieti ar speciāli atrastu X vai Y hromosomu, tādējādi iegūstot ģimenē vēlamā dzimuma bērniņu. Cik tā ir taisnība un tieši kur to var izdarīt, jo esmu meklējusi pati, bet bez panākumiem."

Atsaucoties uz lasītājas jautājumu, Mango sazinājās ar psiholoģi-konsultanti Diānu Andreisoni (26302956, pprc.lv), kura apstiprināja, ka patiešām ir klīnikas, kurās veic šādus pakalpojumus, piemēram, Krievijā un Kalifornijā (klīnikas koordinātes iespējams atrast internetā).

Psiholoģe gan brīdina, ka, vēršoties šajās klīnikās, ir jāņem vērā vairākas lietas: pirmkārt, šādās procedūras ir ilgas - bieži vien tās prasa vienu līdz diviem gadiem, kā arī ļoti dārgas, bet 100% garantijas, ka pasaulē nāks tieši izvēlētā dzimuma mazulis, neesot, jo tā zināmā mērā uzskatāma par "Dieva funkciju pārņemšanu".

Tāpat Andreisone sievietei pirms vēršanās klīnikā lūdz apdomāt to, kāpēc viņai ir tik svarīgs konkrēts bērna dzimums, kā arī noskaidrot, vai potenciālais tēvs arī atbalsta sievietes vēlmi pēc konkrēta bērna dzimuma.

Psiholoģe aicina lasītāju nopietni apsvērt, kas mainīsies, ja vēlmes neīstenosies un pēc apaugļošanas ar konkrētu hromosomu pasaulē tomēr nāks cita dzimuma mazulis, jo bērns nekādā gadījumā nedrīkst būt vienkārša kaprīze, iegriba vai savu nepiepildīto vēlmju "kompensators" - neraugoties uz bērna dzimumu, mazulis ir jauna dzīvība.

Ja arī jūsu seksuālajā un intīmajā dzīvē radušās kādas nepatikšanas vai neskaidrības, un jūs vēlaties uzzināt speciālista viedokli, sūtiet savus jautājumus uz e-pastu redakcija@mango.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!