Sievietes ar silikona krūšu implantiem izdara pašnāvības trīsreiz biežāk, nekā daiļā dzimuma pārstāves ar dabīgām krūtīm, vēsta pētījums, kas publicēts žurnālā Annals of Plastic Surgery . Tāpat krūšu implanti arī palielina risku saslimt ar vēzi un plaušu slimībām.

Šī pētījuma mērķis bija precizēt, vai tiešām krūšu implanti var būt par iemeslu, kura dēļ sievietes pašas sevi nogalina.

Pētījuma ietvaros zinātnieki no Tenesijas štata ASV sekoja līdzi aptuveni 3500 zviedru sievietēm, kurām krūšu palielināšanas operācija tikusi veikta laikā no 1965. līdz 1993. gadam. Iepriekš zinātnieki bija pieļāvuši, ka jau pati vēlme pēc lielākām krūtīm rodas sievietēm ar psiholoģiskas dabas problēmām, tādēļ nevar droši apgalvot, ka tieši implanti ir vainojami viņu nāvēs.

Zinātniekiem izdevās noskaidrot, ka mākslīgo krūšu īpašnieces ne tikai izdara pašnāvības biežāk, bet viņām arī ir trīsreiz palielināts risks nomirt no alkohola vai narkotiku lietošanas. Pētījums arī parādījis, ka, par spīti prognozēm, daiļavām ar silikona krūtīm ir palielināts risks saslimt tieši ar plaušu vēzi, nevis ar krūts vēzi.

Pētījuma autori iesaka visiem plastikas ķirurgiem pirms implantu ievietošanas pārbaudīt savu pacienšu psiholoģisko stāvokli. Viņi norāda, ka būtu ieteicams sekot līdzi šo sieviešu uzvedībai arī pēc operācijas, jo pašnāvību skaita palielināšanās novērojama tikai desmit gadus pēc operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!