Foto: stock.xchng
Pētot cilvēka rokrakstu, var noteikt ne vien viņa rakstura īpatnības, bet iespējams arī daudz uzzināt arī par viņa seksualitāti, liecina kāds nesen veikts amerikāņu psihologu pētījums.

Slīpums

Ja burti "nosvērušies" pa labi un slīpums ir visai intensīvs (aptuveni 45 grādi), cilvēks esot atklāts un emocionāls, neslēpjot un neapslāpējot savas jūtas. Ja burti ir vertikāli, šāds cilvēks ilgi vērošot partneri, pirms iemīlēties pa īstam. Ja burti "nosvērušies" pa kreisi, šāda cilvēka prāts esot pilnīgā emociju varā un cilvēks pat izrāda zināmu noslieci uz askētismu.

Ir gadījumi, kad katrai rakstītā rindiņai vai arī katram vārdam ir dažāds slīpums. Cilvēki, kas raksta šādi, atrodoties iekšēja konflikta varā: intelekts vēlas vienu, bet emocijas vēlas kaut ko pavisam citu. Tādi cilvēki mīlot piekasīties par sīkumiem un ir nepastāvīgi.

Uzspiediens

Ja cilvēks raksta, īpaši nespiežot pildspalvu, tas liecinot par cilvēka uzticību. Tāds cilvēks esot radis vairāk klausīties, nevis stāstīt, un viņš esot īpaši uzmanīgs pret līdzcilvēkiem.

Ja cilvēks rakstot stipri piespiež pildspalvu pie papīra, veidojot treknus un cietus burtus, tas liecinot par rakstura stingrību, enerģiskumu, jūtu kvēlumu, taču šādas jūtas varot arī ātri atdzist un uzkvēlot pret kādu citu.

Burtu izmērs

Burti, kas ir lielāki par četriem milimetriem, liecinot par nepraktiskumu, vēlmi pēc uzmanības, tieksmi uz vērienīgām lietām. Mazi burtiņi liecinot par disciplīnu un spēju sevi savaldīt, un cilvēki, kas rakstot veido mazus burtiņus, esot piesardzīgi un protot savaldīties.

Ja burti ir šauri, to saimnieks esot pat nedaudz skops, savukārt, ja burti ir plati, tad to veidotājs spējot viegli orientēties neparedzētos apstākļos un ātri spējot uztvert visu jauno.

Rakstīšanas stils

Apaļīgu burtu saimnieki esot spējīgi sadarboties, viņi esot spējīgi arī mīlēt un sadzirdēt savu partneri, mīlot dalīties gan priekos, gan satraukumā.

Kvadrātveida rokraksts liecinot par neatkarīgu raksturu, bet, ja kvadrātveida burti ir kombinācijā ar stipru uzspiedienu, tas nozīmējot, ka cilvēks negribēs piekāpties partnerim.

Atsevišķi burti

Par sievieti, kura izceļ burtu "K", taču raksta, pārlieku nespiežot pildspalvu, zinātāji runā kā par izsmalcinātu un elegantu būtni - tādām sievietēm esot oriģinālas vēlmes. Ja burts "K" uzrakstīts ar izcilnīti, kas nolaižas zemāk par rakstītā līniju, un ir izcelts, rakstītājs esot izlēmīgs, saprātīgs un nedaudz noslēpumains.

Burts "M" spējot pastāstīt par cilvēka meistarību un materiālo stāvokli. Jo augstāks ir pirmais burta elements, jo tā rakstītājs esot vairāk spējīgs uztvert, kā arī tādi cilvēki esot izlēmīgi, tomēr viņiem svarīgāka esot bauda, ko var gūt īstermiņā. Šādi rakstošiem cilvēkiem seksuālās attiecībās ar partneri parasti patīkot viss un viņi visai reti redzot nepieciešamību kaut ko mainīt.

Ja "M" burta rakstītāja ir sieviete, un viņa izcēlusi otro burta elementu, tad tāda daiļā dzimuma pārstāve esot spējīga uz daudz ko, arī uz krāpšanu.

Arī burts "O" spējot daudz atklāt par cilvēku raksturu. "O", kas ir noslēgts, liecinot, ka cilvēks ciena savu "Es", tomēr kaut kādā mērā esot arī noslēgts. Pārrāvums kreisajā pusē liecinot, ka cilvēkam nepatīk neierastas situācijas, tādiem cilvēkiem vairāk patīkot būt uzmanības centrā, pat tad, ja tādā veidā tiek atstumts partneris.

Savukārt, ja "O" burta pārrāvums ir labajā pusē, tās rakstītājs esot gatavs jebkādiem eksperimentiem, esot enerģisks un mīlot ieviest seksā daudz jauninājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!