Foto: EPA/LETA
Amerikāņu zinātnieki veikuši pētījumu, kura laikā noskaidrojuši, ka sievietēm stāvoklī būtu ļoti jāuzmanās no spēcīgiem emocionāliem pārdzīvojumiem, jo tieši stress, pēc ekspertu domām, ir nākamā bērna seksuālās orientācijas maiņas iemesls.

Kā vēsta populārzinātniskais žurnāls Health, pētījumu gaitā zinātnieki aptaujājuši aptuveni divu tūkstošu homoseksuāļu mātes un noskaidrojuši, ka gandrīz 90 procenti no viņām grūtniecības laikā bijušas emocionāla stresa iespaidā, kas lielākoties saistīts vai nu ar nesaskaņām ģimenē, vai arī ar kāda tuva cilvēka zaudējumu.

Šo likumsakarību zinātnieki skaidro ar to, ka spēcīgs stress, ko pārdzīvo grūtniece, vistiešākajā veidā iespaido to, kā formēsies nākamā bērna smadzeņu daļas, kas atbild par seksuālo orientāciju.

To, ka konkrētas smadzeņu daļas homoseksuāliem un heteroseksuāliem cilvēkiem atšķiras, zinātnieki ir pierādījuši jau sen, taču tagad šie fakti sasaistīti arī ar mātes veselības stāvokli grūtniecības laikā.

Mango jau ziņoja par kādu citu nesen veiktu pētījumu, kurā tika pierādīts, ka par homoseksuālistiem visbiežāk kļūst tie cilvēki, kuri bērnībā cietuši no vardarbības, turklāt ne tikai seksuālās vardarbības - visbiežāk pietiek ar to, ka indivīds bērnību ir pavadījis kopā ar despotiskiem vecākiem, kuri pret savu atvasi pielietojuši arī psiholoģisku vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!