Kāds 22 gadus vecs lietuvietis populārajā interneta video krātuvē YouTube ievietojis ar mobilo telefonu uzņemtu video, kurā iemūžināts, kā viņš, vēloties pierādīt, ka suņi spēj lidot, no kāda Kauņas tilta nomet dzīvu sunīti.

No tilta nomestais suns Pipars (attēlā) palicis dzīvs un nogādāts veterinārajā klīnikā, kur šobrīd tiek ārstēti gūtie lūzumi un iekšējo orgānu traumas. Lai gan veterinārārsti pauž cerību, ka suns izdzīvos, pagaidām nav zināms, cik nopietnas sekas atstās kritienā gūtās traumas.

Šis video neilgi pēc tā parādīšanās internetā jau guvis plašu uzmanību no ārzemju mediju puses, un, pateicoties dzīvnieku aizstāvju un interneta entuziastu aktivitātei, noskaidrota cietsirdīgā puiša personība un Lietuvas policija viņu neilgi pēc "varoņdarba" pastrādāšanas aizturējusi.

Šobrīd lietuvietis Svajūns Beņuks, kuram nav regulāras darba vietas, atrodas apcietinājumā, un tuvākajā laikā tiks tiesāts par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Kā liecina policijas sniegtā informācija, jaunietim ir desmit klašu izglītība, viņš nācis no nelabvēlīgas ģimenes un mīl iedzert, bet tuvākās apkaimes iedzīvotāji viņu raksturojuši kā kauslīgu huligānu.

Kā novēroja izklaides portāls Mango, lietuvieša rīcība gluži nejauši metusi ēnu uz Latviju, jo vairākos ārzemju interneta portālos un blogos cietsirdīgā video galvenais varonis maldīgi tiek dēvēta par "latviešu idiotu", bet šokējošā satura dēļ piekļuve šim video lielā daļā portālu ir bloķēta.

Atgādinām, ka pirms kāda laika pasaules mēroga skandālu izraisīja divas ukraiņu studentes, kas izklaidējās, spīdzinot un nogalinot dažādus mājdzīvniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!