Ukrainas sabiedrību šokējušas divas Kijevas augstskolu studentes, kuras ne tikai spīdzinājušas un nogalinājušas dažādus mājdzīvniekus, bet arī savu „varoņdarbu” foto un videomateriālus ievietojušas sociālajā tīklā В контакте.

Šobrīd noskaidroti meiteņu vārdi - Alise Kuzmenko un Anna Dončuka, tomēr krimināllietu pret viņām ierosināt nav iespējams, jo Ukrainā šādi nodarījumi netiek kvalificēti ne kā nelikumīgi, ne kā nenormāli, ne kā izvirtuši.

Videomateriālos meitenes ar baudu rāda un stāsta, kā viņas ar miegazālēm nogalina žurkas un novelk viņām ādu, beigta suņa ķermenī dedzina sveces, kā arī dzīvniekiem izurbina acis.

Kad Ukrainā populārā sociālā portāla administrācija video un foto no interneta izdzēsa, studentes to ievietoja citā resursā, turklāt izteica sašutumu par to, ka viņu privātās fotosesijas nevienam nav tiesību izdzēst. Kad ažiotāžā iesaistījās dzīvnieku aizstāvji un prese, noskaidrojās, ka valstī nav likumu, kas ņirgāšanos par mirušiem dzīvniekiem uzskatītu par sodāmu, tāpēc šajā precedentā nav saskatāms nozieguma sastāvs.

Šī gadījuma ar sadistiskajām studentēm sakarā kārtējo reizi Ukrainas vārds pasaules presē izskanējis ar negatīvu pieskaņu, un vairāki ārzemju mediji vērš uzmanību, ka „civilizētās valstīs" par analogiem pārkāpumiem cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem var tikt sodīta pat ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem.

Mango piedāvā nelielu ieskatu meiteņu izklaidēs, tomēr atgādinām, ka cilvēkiem ar vājāku nervu sistēmu publicētos fotoattēlus skatīties nav ieteicams!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!