Foto: AFI

Tuvojoties vasarai, uzņēmums Skrivanek Baltic piedāvā bērnu nometni pusaudžu vampīru sāgas Krēsla faniem, kuras laikā bērniem vecumā no 10 līdz15 gadiem būs iespēja "pavadīt neticamu nedēļu krēslas pasaulē".

Latvijā vampīru sāgai radušies neskaitāmi sekotāji un šur tur pat dibināti Krēslas fanu klubi, kā arī sociālajos tīklos internetā izveidojušās neskaitāmas šo grāmatu un filmu domubiedru grupas, tāpēc uzņēmēju vēlme sabiedrības interesi par mirstīgās meitenes un vampīra mīlasstāstu izmantot peļņas nolūkos ir tikai likumsakarīga.

Uzņēmuma Skrivane Baltic mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka septiņu dienu ilgā nometne, kurā pusaudžiem tiks piedāvātas "lieliskas vampīru un vilkaču vasaras kokteiļa brīvdienas" ar izklaidēm "no krēslas līdz rītausmai", bērnu vecākiem izmaksās 124 latus.

Tā kā jau neilgi pēc Krēslas pirmās filmas nonākšanas uz lielajiem ekrāniem tā saņēma asu kritiku no Vatikāna pārstāvjiem par nepareizu vērtību mācīšanu, izklaides portāls Mango vēlējās noskaidrot Romas katoļu baznīcas kardināla Jāņa Pujata (attēlā) viedokli par šādu "vampīru" nometņu rīkošanu Latvijā.

Uzzinot par šādu nometņu rīkošanu, Pujats atzina, ka "vampīrs ne kā vārds, ne kā simbols nav nekas labs", un norādīja, ka pret šādām lietām vajag cīnīties gan sabiedrībai, gan masu medijiem, paužot viennozīmīgu atbalstu Mango iniciatīvai aplūkot šo tēmu.

"Ja šādu pasākumu organizatoriem nepietiek prāta, tad vismaz bērnu vecākiem vajag saprast, ka viņu atvases šādā nometnē neko vērtīgu neiemācīsies. Tā kā bērni arī no izklaidēm mācās, tas var atstāt tikai un vienīgi negatīvu ietekmi uz viņu attīstību," vērtēja Pujats.

"Tos, kas organizē šādus pasākumus, vajag kārtīgi nosukāt! Bērnus ir nepieciešams sargāt no visas šīs netīrības, kas notiek pasaulē, nevis tīšuprāt veicināt viņu interesi par vampīriem un citiem mošķiem. Tas ir zem katras kritikas," savu sašutumu neslēpa kardināls.

"Ja nav nekā laba, ko bērniem mācīt, tad nevajag bāzties virsū ar sliktām lietām," norādīja Pujats un uzsvēra, ka "visādu hariju poteru, pokemonu un vampīru slavinātājus vajadzētu sagrūst krāsnī un sadedzināt".

Kardināls atzina, ka vienīgā vērtība, ko radījušas visas tās popkultūras lietas, ko pielūdz bērni un pusaudži, ir miljoni to radītāju kabatās. "Ir šausmīgi noskatīties, ka visi tie vaimanātāji, kas čīkst par to, kas notiek valstī, vienkārši sēž un noskatās šajā ārprātā," sabiedrības noskaņojumu pret mākslīgi radītajiem elkiem sarunā ar portālu Mango vērtēja kardināls Pujats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!