Romas pāvests Benedikts XVI svētdienas lūgšanas laikā uz brīdi aizmidzis, un diviem blakus sēdošajiem bīskapiem 83 gadus veco onkulīti nācās ar skubu modināt, ziņo britu laikraksts The Mirror.

Pāvests bija ieradies Maltā, lai tiktos ar cilvēkiem, kas kļuvuši par katoļu garīdznieku seksuālās vardarbības upuriem, un sarunās ar viņiem pauda "kaunu un sāpes" par šiem noziegumiem. Benedikts solīja, ka turpmāk katoļu baznīca "darīs visu, kas tās spēkos, lai vainīgos sauktu pie atbildības un lai jaunatne tiktu aizsargāta".

Kā izteicies kāds no garīdznieku izvarotajiem cilvēkiem, pēc šiem pāvesta vārdiem "visi kā viens raudāja".

Nesen kārtējo reizi atklātībā nākušie fakti par garīdznieku pedofilu noziegumiem un paša pāvesta līdzdalību to slēpšanā tomēr nespēja aizēnot Benedikta vizīti Maltā. Tikšanos ar pāvestu bija pieprasījuši vienpadsmit Maltas pilsoņi, kurus bērnu dienās izvarojuši katoļu mācītāji.

"Mēs prasījām tikšanos ar pāvestu, lai viņš pats personīgi varētu mums atvainoties," vietējai presei stāstījis Lourenss Grečs, kuru bērnībā kādā katoļu patversmē bija izvarojis neapšaubāmi dziļi dievbijīgs priesteris. Pēc cietušā vārdiem, tikšanās ar pāvestu palīdzējusi viņam sadziedēt bērnībā gūto traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!